Quatre anys de presó per l’home que va intentar introduir al país una pastilla de 700 grams d’haixix

El Tribunal de Corts també condemna als seus dos companys de pis, un per ajudar-lo a vendre-la fent promoció de la droga i un altre per haver cedit a alguns amics

La peça d'haixix que la policia va recuperar, tallada, al seu dia.
La peça d'haixix que la policia va recuperar, tallada, al seu dia. POLICIA D'ANDORRA

Una pastilla de 707 grams d’haixix. És el que un home va intentar introduir al país per, posteriorment, destinar-lo a la venda. El pla se li va esgarrar quan els agents de policia que es trobaven a la frontera el van aturar per demanar-li la documentació. En l’escorcoll del vehicle li van trobar la droga. Ara, ha estat condemnat pel Tribunal de Corts a quatre anys de presó.

I és que els magistrats tenen clar que, a diferència del que va defensar l’ara condemnat, la droga localitzada tenia, en gran part, un destí ben clar: la seva venda a consumidors del país. Per això, se’l considera responsable d’un delicte major d’importació i de venda d’haixix. A banda dels quatre anys de reclusió, dels quals una part ja els ha complert perquè està a la Comella des de la seva detenció, el gener del 2019, se li imposa una multa de 10.400 euros.

En el judici també estaven processats els dos companys de pis del principal acusat, als quals, de fet, havia involucrat en declarar davant la policia que la droga era per fumar-la conjuntament. Ells també van trepitjar la Comella, però tot just unes setmanes. Ara, però, també han estat condemnats.

Un d’ells a 18 mesos. El Tribunal considera que, si bé no participava directament en les transaccions de droga, sí que ajudava fent-ne promoció. L’altre, a un any de presó, en el seu cas per haver cedit haixix a altres persones. En tots dos casos, i sempre que no tornin a delinquir, no haurien de trepitjar de nou el centre penitenciari, ja que només se’ls ha imposat com a part ferma el temps que ja van romandre a la Comella a inicis del 2019.

La peça d'haixix que la policia va recuperar, tallada, al seu dia.

Relacionat

La fiscalia demanarà cinc i quatre anys als acusats d’introduir una tauleta d’haixix de 707 grams

Comentaris (1)

Trending