La fiscalia demanarà cinc i quatre anys als acusats d’introduir una tauleta d’haixix de 707 grams

En un control a la frontera es va enxampar qui portava la droga al cotxe, que està empresonat des del gener del 2019 i va incriminar dos companys de pis al·legant que era pel consum dels tres

La peça d'haixix que la policia va recuperar, tallada, al seu dia.
La peça d'haixix que la policia va recuperar, tallada, al seu dia. POLICIA D'ANDORRA

El Tribunal de Corts jutja aquest dilluns tres homes d’entre 32 i 39 anys implicats en la introducció, suposadament, d’haixix al país. De fet, que un d’ells entrava droga en principi no hi ha dubte perquè els agents de fronteres li van trobar al vehicle una tauleta de més 700 grams. Per aquest acusat, encara avui empresonat, la fiscalia preveu demanar-li cinc anys de reclusió. Per als altres dos incriminats que va assenyalar el primer el ministeri públic preveu demanar una pena de quatre anys.

Els fets es remunten al 22 de gener de l’any passat. Un vehicle amb matrícula andorrana que conduïa l’home que encara avui és a la Comella i que té 33 anys, accedia poc després de les 11 de la nit al Principat. El turisme va ser aturat pels agents de fronteres per efectuar un control de documentació i d’estupefaents. Es va efectuar una perquisició al vehicle amb l’ajut d’un gos ensinistrat, que va permetre localitzar sota el seient del conductor, un embolcall de plàstic que contenia una gran tauleta d’haixix tallada en catorze trossos, amb un pes total de 707 grams.

Els fets es remunten al 22 de gener del 2019, quan en un control a la frontera, passades les 11 de la nit, i amb el suport d’un gos ensinistrat, es va descobrir la peça de ‘maria’ tallada en catorze porcions

El conductor i únic ocupant del vehicle, que llavors tenia 31 anys, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Durant l’interrogatori que se li va fer a aquest, i en una suposada col·laboració amb els investigadors, l’home, que va renunciar a l’assistència lletrada almenys inicialment, va explicar que la droga era per compartir-la amb els seus companys de pis, amb els quals, sempre suposadament, compartia també el consum de la mateixa. Això va suposar que seguidament es procedís a la detenció dels altres dos homes, que llavors tenien 30 anys i 37 anys i que van negar vinculació amb l’estupefaent.

Tot i això, en els posteriors registres al domicili (parròquia d’Encamp) i un turisme d’un dels detinguts, es van comissar 0,5 grams d’haixix, 3,8 grams de marihuana i una pastilla d’èxtasi. Els tres detinguts van ser enviats inicialment al centre penitenciari. Mentre el primer dels detinguts continua empresonat, entre altres coses, perquè les autoritats judicials sempre han defensat que hi ha risc de fuga, els altres dos no van estar més de sis setmanes a la Comella. L’ara encara empresonat al·lega que hi ha contra ell un ànim persecutori i fins i tot xenòfob per raó de la nacionalitat.

Malgrat que viu al Principat des dels 4 anys i hi ha fet tota l’escolarització i, en certa forma, hi ha dut a terme tota la vida sencera, manté la nacionalitat espanyola. Els tribunals han al·legat en múltiples ocasions que no té un arrelament suficient al país. Els altres dos processats són de nacionalitat andorrana. Per al primer, aquest element es decisiu. Per als segons, és clar, l’element clau és que l’encara empresonat portava 707 grams d’haixix al cotxe.

Comentaris

Trending