Petició d’absolució per a l’auxiliar d’infermeria processat per practicar una fel·lació a un pacient

L’home va ser condemnat pel Tribunal de Corts a dos anys de presó condicional pels tocaments previs i sis anys ferms per l’accés carnal continuat

La nova Seu de la Justícia.
La nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’advocada de l’auxiliar d’infermeria que l’agost de 2015 va realitzar, suposadament, una fel·lació a un pacient que havia estat intervingut d’urgència per extirpar-li l’apendicitis, ha demanat aquest matí l’absolució del seu client al Tribunal Superior. L’home va ser condemnat pel Tribunal de Corts a dos anys de presó condicional pels tocaments previs i sis anys ferms per l’accés carnal continuat, així com a vuit anys d’inhabilitació per poder exercir la seva feina i la prohibició d’apropar-se al denunciant durant deu anys.

La fiscalia, que considera provats els fets, ha demanat que la condemna s’imposi de manera ferma íntegrament, recordant que el codi penal estableix que, si la pena de presó és superior a cinc anys, no hi ha la possibilitat de dictaminar també presó condicional. En aquest sentit, el fiscal ha argumentat que la versió de l’afectat és creïble i que l’acusat no va dur a terme el protocol establert a l’hospital per poder trobar-se sol amb la presumpta víctima, entre altres coses.

La sentència s'ha dictat ja a les noves dependències judicials.

Relacionat

Sis anys de presó per a l’auxiliar d’infermeria acusat de fer una fel·lació a un pacient

Per la seva part, la defensa ha declarat que “la pena és totalment desproporcionada”, al·legant que la víctima no va reaccionar durant els suposats fets, és a dir, que ni va donar el seu consentiment ni es va negar, sinó que va posposar la seva reacció fins que va estar amb la seva família. A més, també ha recordat que el seu client sempre va mantenir que no va realitzar els actes dels quals estava acusat i que el denunciant va modificar el seu relat al llarg del temps.

Per últim, l’acusació particular ha precisat que les diferències en el relat del seu client no són contradiccions, sinó explicacions que s’han anat detallant més al llarg del temps. A més, ha defensat que, donada la situació de la víctima, l’única possibilitat perquè els fets no fossin considerats un delicte seria l’existència d’un consentiment explícit.

Cal recordar que l’home ja havia tingut quatre anys abans d’aquells fets un incident de connotació sexual amb un altre pacient i que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el va sancionar.

Durant la vista que es va realitzar el setembre d’enguany, l’acusat i la seva defensa sempre van defensar la seva innocència, subratllant que no hi existia prova de càrrega, que el relat del presumpte afectat era “pel·liculero” i que no va ser denunciat de seguida. Cal recordar que l’home ja havia tingut quatre anys abans d’aquells fets un incident de connotació sexual amb un altre pacient i que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el va sancionar la primera vegada i el va acomiadar després dels fets pel que va ser condemnat.

Els fets haurien tingut lloc en dues jornades diferents de l’agost del 2015. Segons el relat de la víctima, un resident dominicà, l’auxiliar d’infermeria li hauria fet uns tocaments per damunt dels llençols dient-li “que gran la tens”. Dos dies després, s’hauria produït la suposada fel·lació en tres fases on, presumptament, el treballador del SAAS hauria entrat i sortit diverses vegades de l’habitació per assegurar-se que estaven sols. Respecte als esdeveniments del 2011, l’home va reconèixer que havia trucat un pacient oferint-se a fer-li sexe oral i va ser suspès de sou i feina durant un mes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending