Condemnat per sortir de festa quan havia de complir el darrer dia d’arrest nocturn

El Superior confirma la pena de sis mesos imposada a un jove que no es va presentar a la Comella a l’hora que tocava, però li permetrà sortir del centre penitenciari per treballar si acredita que té una feina

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

La nit de festa quan no tocava li costarà cara, sí, però no tant com inicialment havia decidit el Tribunal de Corts. El Superior ha estimat en part el recurs que havia presentat un jove condemnat per no presentar-se a complir el darrer dia que tenia d’una pena anterior d’arrest nocturn. En primera instància, se’l va castigar amb sis mesos ferms a la presó. Ara, es manté aquest temps, però se li concedeix el règim de semillibertat. Només haurà d’estar a la Comella quan no estigui treballant.

El processat és un jove que, malauradament, acumula diferents causes judicials i condemnes. Segons va assegurar en el judici, intenta ara refer la seva vida. Posar seny. Encara, però, arrossega algun pecat del passat.

En concret, el que va passar ara fa uns mesos. El noi complia a la Comella una condemna d’arrest nocturn per un delicte anterior. Bàsicament, hi havia d’anar a dormir. Just el darrer dia d’aquest càstig, no es va presentar a l’hora, les vuit del vespre. Ho va fer a les dues de la matinada. Sis hores més tard.

Entrada a la presó de la Comella.

Relacionat

Un nit de festa que surt cara

I el jove, no es pot negar, va ser sincer. En ser preguntat pel retard per l’agent penitenciari de torn, va admetre que havia anat de festa. Una excusa, lògicament, no vàlida. Per això, el Tribunal de Corts el va considerar posteriorment culpable d’un altre delicte, el de crebantament de condemna. I li va imposar una pena de sis mesos ferms. De fet, ja en va complir tres de forma preventiva.

Davant el Superior, el seu advocat, via recurs d’apel·lació, havia sol·licitat una revisió de la condemna. Apel·lava al fet que, en el seu dia, el seu client encara patia els efectes d’una addicció a l’alcohol de la qual ara sembla haver-ne sortit. “Ja no consumeix, té feina i parella estable”, va defensar. Per això, demanava una reducció de pena. Que li fos imposada la mínima prevista per la llei, quatre mesos.

El Tribunal Superior no ha fet cas a aquesta demanda. En canvi, sí que ha optat per variar la forma com complirà la condemna. Si justifica una feina, ho podrà fer en règim de semillibertat. És a dir, podrà sortir de la Comella en horari laboral. La resta de la jornada haurà de tornar. Durant els propers tres mesos, el temps que li resta per complir. I qui sap, si per fer definitivament, ara sí, les paus amb la Justícia.

Comentaris

Trending