Tres secretaris judicials i una advocada opten a dues places de batlle de nova creació

El Consell Superior amplia el nombre d’oficines judicials per poder assumir tota la feina que s’acumula a la seu de la Justícia

-
-
El Consell Superior de la Justícia té dos processos de selecció de batlles en marxa. No són els únics concursos que s’han convocat darrerament però sí, probablement, els més significatius. L’administració de Justícia és, probablement, i proporcionalment, la que més llocs de treball està creant els darrers anys. En aquesta ocasió, tres secretaris judicials i una advocada, almenys, s’han presentat als dos edictes per ocupar la plaça de batlle.

La cúpula judicial crea noves oficines judicials per poder donar resposta a la molta feina que s’està acumulant a la seu de la Justícia tot i que amb la posada en funcionament de la figura dels saigs i la modificació d’algunes normatives, tota la part d’execució de sentències s’ha accelerat força, malgrat que els administrats no sempre estan contents perquè el paper dels executors privats de resolucions comença a estar molt qüestionat i s’han presentat ja nombroses queixes.

En tot cas, sí que sembla clar que hi ha tres secretaris judicials (Sílvia Campi, Eduard Canut i Elisabet Puente) que han presentat la seva candidatura per fer el salt ‘de categoria’. I superar el darrer esglaó que els falta. Campi i Canut, que són secretaris de batlle (penal una; civil, l’altre), ja s’havien presentat a algun altre procés de selecció. Puente forma part de l’equip del Tribunal Superior. La quarta aspirant a batlle seria l’advocada Patrícia Bragança.

Res no té a veure aquestes dues places de nova creació amb el fet que el Consell Superior hagi proveït una excedència -la de Cristina Bea- per la via de la figura del batlle substitut (en aquest cas l’elegida és la jurista Núria López, que aprofita unes vacances al comú de Canillo per fer ja un estatge a la seu judicial malgrat que no prendrà possessió del càrrec fins el 2 de gener a les 10 del matí). 

No obstant això, alguns dels que ara s’han presentat al concurs per les places de nova creació i que ja havien superat les proves amb anterioritat malgrat no aconseguir el lloc de feina, sí que haurien lamentat el fet que no se’ls hagi donat l’oportunitat d’ocupar el lloc de Bea estant ja a la carrera judicial i, fins i tot, tenint experiència en la casuística penal.

Etiquetes

Comentaris

Trending