Tres nous sanitaris en la nòmina de positius per coronavirus mentre continua creixent el nombre de recuperats

El ministre de Salut insisteix que no hi pot haver relaxament en el compliment del confinament tot per les excepcions decretades perquè, recorda, l’UCI continua sota una pressió anormal

-
-
Tres nous sanitaris s’han incorporat a la nòmina de casos positius actius per coronavirus al país, malgrat que dels resultats de les PCR rebudes les darreres hores formalment només hi ha dos diagnòstics positius. En qualsevol cas, el nombre de recuperats cada dia és molt major al nombre de nous contagis oficials. De dissabte a diumenge s’han anunciat setze nous curats, amb la qual cosa aquesta xifra se situa ja en 374.

No obstant això, i tot i l’evolució positiva que ara per ara presenta la pandèmia al Principat, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha continuat insistint en lamentar que “he vist relaxament” en el compliment del confinament. El Govern lamenta que les excepcions decretades estiguin servint en alguns casos per anar més allà del recomanable. Martínez Benazet ha recordat que “el coronavirus continua en l’aire, és a fora” i, per tant, hi pot haver “un rebrot” si no es respecten les directrius. El titular de Salut ha recordat que tot i la davallada de persones ingressades a l’hospital, l’UCI continua en tensió.

En aquest sentit dels 326 casos actius positius del total de 740 que fins ara s’han diagnosticat, 32 continuen hospitalitzats, i just la meitat a l’UCI. Martínez Benazet ha recordat que en la història de la unitat al país, el nombre màxim de pacients que havia atès alhora era de 8. Per tant, ara hi ha el doble de pacients a l’UCI, dotze dels quals amb ventilació mecànica. Del total de casos positius, 49 són sanitaris, tres més que ahir, fet que es dedueix que hi ha hagut dos nous diagnosticats entre els professionals les darreres hores i s’ha sumat un altre sanitari que inicialment no s’havia comptabilitzat com a tal.Les dades surten de la recepció de 78 resultats de PCR les darreres hores. De tots aquests resultats, hi ha 58 proves que han donat negatiu i 27 que han donat positiu. Ha de quedar clar que els positius no sempre són nous. Ben al contrari. En moltes ocasions es tracta de positius sobre persones que ja estaven diagnosticades i que estan en procés de cura però no s’han curat encara. Al Cedre hi ha 32 casos positius dels quals 12 procedeixen de Salita. Set padrins estan en fase de convalescència.
 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending