Tres de cada quatre infraccions d’andorrans detectades pels mossos són per velocitat

Les dades del primer semestre del 2019 són pràcticament un calc del que va passar l’any passat; fins ara el Servei Català del Trànsit ha obert enguany 611 expedients

-
-
El 76% dels expedients que té oberts el Servei Català del Trànsit (SCT) contra infractors amb domicilis a Andorra són per excés de velocitat. Aquesta dada, referida a les infraccions detectades pels mossos durant el primer semestre del 2019, exactament fins divendres passat, és pràcticament un calc al succeït durant el 2018. Això sí, si es manté la línia dels primers sis mesos en el que queda d’any, és possible que s’obri algun expedient menys que durant l’any passat.

Fins ara hi ha en curs 611 expedients pels 1.353 en total que es van obrir el 2018. Del total d’infraccions detectades durant el que es porta d’any, 469 expedients són per un excés de velocitat. Cal remarcar que no vol dir que siguin 469 conductors diferents. Com bé han remarcat fonts del SCT, hi ha conductors que són reincidents en un mateix exercici. La resta de comportament infractors també són molt equivalent a allò que va passar el 2018.

Així, el fet de no senyalitzar adequadament les maniobres (43 expedients) és el següent capítol, la incidència que comporta més infraccions però a molta distància dels excessos de velocitat. No respectar la normativa general (26 casos) o estar al volant amb un excés d’alcohol (23) són altres circumstàncies que també han generat l’obertura d’expedients. Com no dur els equipaments de seguretat escaients -cascs, cinturó- (15), fer avançaments de manera irregular (10) o no dur la documentació legalment escaient (12).

Comentaris

Trending