L’institut espanyol de la Margineda urgeix una solució perquè el bus comunal arribi al centre

Diversos estaments lligats al Col·legi María Moliner reivindiquen millores en el transport dependent del comú d’Andorra la Vella després de la lesió soferta per un docent que l’ha obligat a posar-se de baixa

El plànol de la línia de la Margineda en un bus comunal quan la parada que es reivindica encara apareixia.
El plànol de la línia de la Margineda en un bus comunal quan la parada que es reivindica encara apareixia. JUNTA DE PERSONAL

Diversos estaments vinculats a l’institut espanyol de la Margineda (formalment, la secció de secundària i batxillerat del Col·legi María Molinet) urgeixen el comú d’Andorra la Vella a trobar la manera per la qual el bus comunal ara operat per Andbus torni a arribar fins a la porta del centre com ho havia fet abans que assumís el servei l’esmentada empresa. La demanda fa temps que s’està formalitzant però ara s’ha reactivat de manera pública i explícita després que un professor del centre patís una lesió arran del mal estat de la calçada i la voravia i això l’hagi obligat a posar-se de baixa.

En un fil de Twitter de la Junta de Personal de Funcionaris Espanyols a Andorra, aquest organisme exposa el malestar i fa públiques les diferents accions que, per exemple, s’ha dut a terme des de la conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola. També la direcció del col·legi amb el comú, els alumnes davant el Consell General, o encara més recentment l’esmentada junta una altra vegada dirigint-se a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s’han fet des l’inici del curs escolar 2019-2020 (en concret, la primera carta és del 8 de novembre del 2019) per tal que el bus torni a arribar a la rotonda que queda davant els centres escolars.

Perquè el servei donava resposta als veïns de la zona, segons que es remarca en els escrits, i també als estudiants de l’Escola andorrana de secundària de la Margineda. Malgrat que les aplicacions i els mapes físics relatius a la línia de la Margineda a l’inici de la posada en servei per part d’Andbus sí que reflectia la para de dalt de tot, a tocar dels centres escolars, després aquest punt es va suprimir i el darrer indret on s’atura el bus és al carrer de l’Aern, obligant els estudiants, els docents i qui vulgui que vagi als instituts a haver de fer un tram de vial a peu.

Tant el novembre del 2019 com després l’alumnat, es posava de manifest la perillositat que suposa haver de caminar aquell tram especialment a l’hivern, amb pluja o neu. Ja s’alertava del risc de patir caigudes i altres. També s’advertia de les dificultats de gir del vehicle que presta el servei. Just aquest desembre, la junta de personal, com s’ha dit, va tornar a contactar amb la cònsol Marsol. I a diferència de les altres ocasions, la mandatària comunal va respondre amb una missiva data al 22 de desembre.

Conxita Marsol explicava que el transport relacionat amb els centres escolars l’ha d’assegurar el Govern a nivell nacional, i que li consta que hi ha múltiples fórmules de transport que aparentment arriben fins als centres educatius. Per tant, i abans de derivar els signants de la carta al ministeri d’Economia com a responsable del departament de Transport, deixava entreveure clarament que el bus comunal difícilment allargarà el trajecte, tot i que sí que s’està estudiant com evitar les dificultats en certes maniobres que hi ha actualment.

El bus comunal de la Margineda.

Relacionat

Marsol diu que el bus de la Margineda és pels veïns i que les escoles són competència de Govern

Comentaris (1)

Trending