La gratuïtat augmenta en un 25% uns usuaris de la L1 i del Bus Exprés que demanen més freqüències

La concessionària reconeix que li calen set o 10 conductors més que no descarta contractar a l'estranger

Comentaris

El director general d'Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel explicant els resultats de l'enquesta.
El director general d'Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel explicant els resultats de l'enquesta.

L'abonament gratuït ha augmentat en un 25% els usuaris de la Línia 1 i del Bus Exprés segons el director general de Nadal Grupo Julià, Bartumeu Gabriel. És un dels resultats més destacats de l'enquesta entre els usuaris. La nota mitjana posada als horaris és de 6,48 sobre 10 i supera la de l'any passat (6,38) i es demana que els busos passin amb més freqüència, cada 10 o 15 minuts, almenys fins a les vuit del vespre.

També es proposa el retorn del bus nocturn, que el cap de setmana passi cada 20 minuts en comptes dels 30 actuals o que comenci a circular més d'hora. La satisfacció amb el servei ofert és molt alta. Així vuit de cada 10 enquestats (80,63%) es manifesta satisfet. Els principals motius són, la puntualitat, l'amabilitat del conductor, la conveniència de les parades, la netedat dels vehicles i la comoditat. L'enquesta de satisfacció als usuaris de la L1 i del Bus Exprés es va efectuar entre el 7 i l'11 de novembre mitjançant dos canals: d'una banda un enquestadors i de l'altra, amb un codi QR imprès a l'interior dels autobusos.

Bartumeu Gabriel ha reconegut que tenen una manca de conductors, entre set  i 10.  Ha fet esment a la flexibilització dels criteris per conduir vehicles grans, que va avançar la setmana passada el ministre  de Presidència, Economia i Empresa Jordi Gallardo, per tal de solucionar els problemes per contractar xofers. En aquest sentit, ha opinat que cal que es faci oficial, mitjançant un reglament, que qualsevol persona que tingui el permís D1, l'immediatament anterior al que permet portar grans vehicles de persones, puguin conduir-los en només 15 dies. Creu que els conductors que condueixen vehicles petits també ho poden fer amb els d'una capacitat més elevada, però hauran d'agafar experiència. "Si poden conduir un D1 són capaços de conduir un D2, els faltarà prendre les mides".

Gabriel ha afegit que el problema per trobar conductors és aplicable a la majoria de països europeus i ha comentat que "si no n'hi ha a Andorra, els haurem de buscar a fora, com a mínim per cobrir el servei durant la temporada". També s'ha referit a l'impacte econòmic que ha tingut la gratuïtat en els comptes de l'empresa. "La tensió de tresoreria hi és", ha dit, malgrat que Govern ja va avançar uns diners i està "fent la regularització en funció de l'ús de les línies. Però nosaltres havíem fet un pla de negoci.".

Comentaris (5)

Trending