Govern reconeix que no sabia que hi ha una limitació de temperatura per aterrar a la Seu

La companyia Air Nostrum ja s'ha posat en contacte amb les autoritats aèries per revisar els criteris i, segons Eric Jover "semblaria que es podria aixecar la prohibició""

Comentaris

Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.
Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

El ministre portaveu Eric Jover ha reconegut aquest dimecres que no eren coneixedors de la limitació d'aterrar a l'aeroport Andorra-la Seu amb temperatures de més de 30 graus, fet que va obligar el vol d'Air Nostrum de diumenge des de Madrid a aterrar a Alguaire. Segons Jover, "la companyia es va posar en contacte amb les autoritats aèries per revisar els criteris i semblaria que es podria aixecar la limitació". Amb molta calor, es necessita una pista més llarga.

 

 

Entre les possibles solucions que ha detallat Jover hi ha una modificació dels horaris, per evitar les hores de més calor, o també que la càrrega de l'avió sigui més baixa tot i que això comporti perdre seients. "La tipologia de concessió ja preveu una compensació dels seients buits, això ens faria bellugar-nos cap a la forquilla alta de la subvenció", ha dit el ministre portaveu qui creu que la primera opció és l'aixecament del criteri dels 30 graus.

Un vol d'Air Nostrum a Alguaire.

Relacionat

Air Nostrum al·lega que feia massa calor a la pista de la Seu per desviar el vol a Alguaire

Sobre el rescat de la companyia aèria Air Nostrum per part del govern espanyol, a través d’un préstec participatiu de 111 milions d’euros que li ha atorgat l’entitat pública Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), ha indicat que no li constava la informació del rescat tot i que ha opinat que "en el panorama internacioal de les companyies aeries són freqüents aquest tipus d’operacions per ajudar-les des dels governs, més en un context de pandèmia". 

Finalment, Jover ha volgut deixar clar que el Govern treballa per tal que els avions aterrin a la Seu d’Urgell i no a Alguaire "perquè és la forma que aquests vols tinguin impacte sobre l’economia del país". 

Comentaris (8)

Trending