Air Nostrum al·lega que feia massa calor a la pista de la Seu per desviar el vol a Alguaire

Els usuaris dels enllaços entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu comencen a estar farts dels ‘incompliments’ d’Air Nostrum

Un vol d'Air Nostrum a Alguaire.
Un vol d'Air Nostrum a Alguaire. ARXIU

Un altre que vol que havia d’aterrar a la Seu, en aquest cas el d’aquest diumenge a primera hora de la tarda, s’ha desviat cap a Alguaire, causant un enorme malestar entre els usuaris, que cada vegada mostren més ‘fartisme’ amb els canvis de rumb decidits per Air Nostrum, la companyia de vols a qui se li van assignar els trajectes entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu. La justificació? Que a la Seu hi feia massa calor.

Segons que han evidenciat alguns viatgers que tenien previst volar aquesta tarda des de la capital espanyols fins a la Seu, l’operadora els ha justificat el canvi de plans i la desviació cap a l’aeroport lleidatà per condicions meteorològiques. L’anunci s’ha fet molt abans que s’enlairés el vol i ha agafat totalment per sorpresa diversos responsables del ministeri d’Economia i de l’autoritat aeronàutica, segons que ha pogut comprovar l’Altaveu. Des d’Andorra asseguraven els responsables ministerials que no podia ser i que no es podia dir quelcom que no havia passat. Desconeixien, però, que els viatgers sí que havien estat ja advertit.

Els motius al·legats per Air Nostrum han deixat estupefactes els usuaris que tenien previst desplaçar-se en avió fins a la capital de l’Alt Urgell per seguir després fins a Andorra i que han acabat aturant-se a Alguaire i ara hauran de seguir dues hores -suposadament sense calor, és clar- per carretera fins al Principat. La justificació exacta és que l’asfalt de la pista de la Seu superava els 30º i no es podia aterrar allí.

Raons meteorològiques, qüestions tècniques… les motivacions que ofereix la companyia per no volar fins la Seu i sí fer-ho fins a Alguaire, fet que comporta als usuaris haver de fer gairebé dues hores després per carretera està neguitejant molt. I, amb tot, segons el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, els vols entre Madrid i Andorra-la Seu estan tenint una ocupació mitjana superior a l’inicialment previst (del 60% respecte del 40% estimat).

Etiquetes

Passatgers pujant a un vol d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

Relacionat

Govern reconeix que no sabia que hi ha una limitació de temperatura per aterrar a la Seu

Comentaris (16)

Trending