Tranquil·litat al centre històric d’Andorra la Vella en espera de les indagacions policials

Els establiments de restauració del nucli antic de la capital consideren un fet aïllat el suposat atac d’uns encaputxats a un local musical i de copes del carrer Alzinaret

La normalitat és la tònica al carrer Alzinaret, on el primer local que es veu per la dreta va patir un ensurt la matinada de dijous a divendres.
La normalitat és la tònica al carrer Alzinaret, on el primer local que es veu per la dreta va patir un ensurt la matinada de dijous a divendres.
Estan a l’expectativa del resultat de les indagacions policials, però més enllà d’això, els establiments de restauració del centre històric d’Andorra la Vella consideren un fet aïllat el suposat atac que hauria sofert el gerent d’un local musical i de copes del carrer Alzinaret la matinada de dijous a divendres. Tampoc els veïns han vist res de rellevant les darreres setmanes i fer-hi una volta resulta del més normal.

Dels dos presumptes assalts d’encaputxats dels quals hi ha constància, fonts empresarials del barri antic de la capital només donen credibilitat a un. I aquest un encara amb reserves, encara que sí que estan convençuts que els fets van succeir. Una altra cosa és el rerefons de tot plegat, atès que està clar i admès pel propi empresari denunciant que robatori no n’hi va haver.

Sobre el fet que suposadament s’hauria constatat al carrer de la Vall menys coses se’n sap. De fet, les fonts veïnals i empresarials consultades, en aquest cas, no li donen credibilitat. La policia sí que està analitzant els dos successos dels quals ha tingut coneixement -un en forma de denúncia oficial la matinada de divendres i, l’altre, com a constància de final de juny- per mirar de treure’n l’entrellat. “S’estan estudiant tots els escenaris partint de la verosimilitud dels fets; la investigació dirà què hi ha”, han afirmat les fonts consultades.

No obstant això, però, els consultats, que han reconegut que la patrulla policial que es va presentar al lloc dels fets van poder constatar unes lesions, encara que superficials, compatibles amb la utilització d’una arma blanca -el mateix afectat hauria assegurat que els encaputxats li van fer uns talls amb un ganivet que hi havia al propi establiment-, també han explicat que les manifestacions fetes estan plenes de contradiccions. El local del carrer Alzinaret afectat tot just es va inscriure al registre de Comerç a mitjan juny i no es va posar en marxa fins a final de mes.

Tant els veïns com fonts de l’associació de comerciants del centre històric i també la policia tracten el cas, especialment el denunciat formalment, com un fet totalment aïllat. De fet, segons les fonts policials consultades, per ara, i dins de tot, està resultant, tot i la celebració de diverses festes multitudinàries -encara queden les més voluminoses, Sant Julià i Escaldes, i Andorra la Vella-, un estiu des de l’àmbit delictiu relativament tranquil.

Recreació de la imatge de dos encaputxats.

Relacionat

Els estranys ‘atacs’ d’uns suposats encaputxats

Comentaris

Trending