Torna el bucle a la mútua dels agents de circulació d’Escaldes: el Superior suspèn l’anul·lació 

La sala administrativa del TS considera que com que la truita encara pot tornar a tombar-se, suprimir l’aportació complementària podria comportar un greu perjudici al comú

-
-
La història de la mútua dels agents de circulació d’Escaldes és interminable. Tant com el bucle que generen els tribunals. El Superior (TS) acaba de deixar en suspens l’execució de la sentència que ell mateix havia dictat i pel qual s’anul·lava la creació de l’esmentada mútua. Els urbans escaldencs estan farts de la situació encara que no per això deixaran de defensar el que creuen que és just i els pertoca. 

La sala administrativa del TS considera que anul·lar de cop i volta la mútua mentre encara hi ha alguna possibilitat que la truita pugui tombar-se podria “comportar uns perjudicis desmesurats i de difícil reparació per a la corporació comunal”. Així que en el marc de l’incident de nul·litat d’actuacions promogut davant de l’esmentada sala s’ha acordat suspendre cautelarment l’execució de la sentència.

El comú havia sol·licitat que es pogués posposar la supressió de la mútua fins que no s’acabi d’aclarir la situació. La corporació argumentava, entre d'altres, que mentre transcorria el procés de contractació pública d'una pòlissa d'assegurança era necessari continuar efectuant les retencions previstes a l'ordinació reguladora de la mútua per tal de garantir als mateixos agents de circulació el manteniment i la continuïtat de l'assegurança complementària, relativa als casos de baixes per accidents laborals o malalties professionals.

El Superior acull les pretensions de la corporació i manté que "és evident que l'execució immediata d'aquesta sentència podria comportar uns perjudicis desmesurats i de difícil reparació per a la corporació comunal, atès que s'haurà procedit a la dissolució de la mútua abans d'adoptar una decisió definitiva sobre la seva procedència”. L’incident de nul·litat és pràcticament un pur formalisme necessari per poder recorre en empara al Tribunal Constitucional (TC). Però es que es dóna el cas que el TC ja es va pronunciar sobre la inconstitucionalitat de l’article que dóna lloc a la creació de la mútua.

I mentre que la corporació escaldenca mantindrà la mútua dels agents de circulació en vigor, els treballadors comunals, els urbans, cada cop hi entenen menys i com més va més farts estan de la situació. Les fonts consultades han assegurat que estan avaluant la situació abans de pronunciar-se. Però que no deixaran de defensar allò que consideren correcte.

Agents de circulació \'en pilotes\'

Relacionat

El comú d’Escaldes ha retingut encara no 40.000 euros en virtut de la mútua dels urbans ara anul·lada
-

Relacionat

La Justícia anul·la la mútua dels agents de circulació d’Escaldes i el comú haurà de retornar els diners retinguts fins ara
-

Relacionat

L’olla de grills de la mútua dels funcionaris s’acosta a la Batllia
Dos agents de circulació d\'Escaldes fent tasques de vigilància pedestre per carrers de la parròquia.

Relacionat

Els urbans i el comú d’Escaldes, espectadors de luxe d’una batussa entre tribunals

Comentaris (1)

Trending