Restablerts els dos sentits de circulació fins a Bixessarri i trànsit alternatiu a Os de Civís

Bona part de la terra i les pedres que va abocar a la CG-6 l’esllavissada provocada per la torrentada derivada de la tempesta d’aquest dilluns ja ha estat retirada

Situació actual d'un tram de la carretera afectada per l'esllavissada.
Situació actual d'un tram de la carretera afectada per l'esllavissada.

Els treballs per retirar de la carretera general CG-6, a l’altura de Bixessarri, la terra i les pedres procedents de l’esllavissada provocada per la torrentada derivada de la tempesta d’aquest dilluns  avancen a bon ritme. Els operaris del COEX fa hores que estan retirant la runa per mirar de retornar la normalitat a la zona. S'han restablert els dos sentits de circulació fins a Bixessarri i a partir d'aquí hi ha pas alternatiu per arribar a Os de Civís.

Bona part del material transportat pels dos torrents de la zona que van sortir de mare ha estat retirat. Però encara queda feina per fer. En principi, més enllà de les molèsties ocasionades, no s’haurien detectat danys significatius, malgrat que això no s’acabarà de valorar fins que no s’hagi netejat tota la zona. Aquest dimarts al matí ja es pot circular en els dos sentits de la marxa en el tram entre la Borda de l'Arena i el poble de Bixessarri. A partir d'aquí s'ha habilitat un pas alternatiu per arribar a Os de Civís que es podria mantenir fins al cap de setmana o abans, perquè els trevballs van a molt bon ritme.

El ministeri d'Ordenament Territorial ha fet una contractació d’urgència per dotar el COEX de camions i màquinària especialitzada amb més capacitat per poder retirar més de pressa les 600 tones de material orgànic arrossegades per la tempesta. Els propers dies es revisaran els punts més afectats per si cal actuacions secundàries. A banda de la carretera, la torrentada ha provocat danys importants al restaurant de la Borda de l'Arena i ha afectat alguns habitatges de Bixessarri.

 

El tub del dipòsit d'aigua a la Borda de l'Arena.

Relacionat

Tubs estrets, abocament de terres i desguassos petits s'uneixen en el desbordament a Bixessarri

Comentaris

Trending