Sant Julià, Canillo i Andorra la Vella, obertes a tractar amb cautela la competència dels abocadors

Els cònsols de les tres parròquies coincideixen que s’ha de buscar una solució consensuada i des de Sant Julià recorden a Filloy que la parròquia ha fet els deures amb la demanda d'ampliació de l'abocador de la Rabassa, mentre Encamp declina posicionar-se

Abocador de terres del Maià
Abocador de terres del Maià Comú d'Encamp

Alguns dels cònsols ja s’han manifestat vers les declaracions que va fer el ministre d’Ordenament del Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, sobre la necessitat de modificar la Llei de transferències i competències perquè la competència dels abocadors passi a ser del Govern. Els mandataris de la capital, Sant Julià de Lòria i Canillo s’han mostrat oberts a tractar una qüestió delicada.

Sant Julià de Lòria juntament amb Encamp són les dues parròquies que tenen un abocador de terres. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha posat en relleu que “és evident que tant el Govern com el comú som conscients de la problemàtica i cal posar-hi a treballar”. Deixa ben clar que “des de la parròquia s’han fet els deures amb la demanda d’ampliació de l’abocador de la Rabassa”.

Vol esperar a la constitució del nou Govern ver tractar, si cal, la modificació del text amb el nou ministre. Ara bé, alerta que dins d’aquesta competència es tracta el tema de territori i “s’ha de tenir en compte que hi ha una qüestió de gestió, facturació. Per tant, diu, “en podem parlar i intentar arribar a un consens”. En el cas d’Encamp, des de l’Altaveu s’ha demanat al comú com valoraven les declaracions de Víctor Filloy, però s’ha declinat fer cap tipus de manifestació.

L'abocador de la Rabassa.

Relacionat

Filloy vol que la competència dels abocadors sigui del Govern

Per la seva part, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha posat en relleu que “és difícil valorar si aquesta és una competència comunal o nacional”. Considera que “més que parlar d’abocadors s’ha de continuar buscant centres de transferència perquè està clar que terrenys públics de grans dimensions, d’accés fàcil i al fons de vall és impossible a Canillo”. Per aquest motiu, advoca per tractar aquesta qüestió amb Govern i trobar una solució.

En el cas d’Andorra la Vella, el cònsol major, David Astrié, ha exposat que “aquí no tenim abocadors, però tinc constància que el comú d’Encamp, per exemple, ha fet unes inversions per l’abocador del Maià”. El mandatari reconeix que “és una competència comunal i, precisament perquè aquesta és una qüestió delicada s’ha de parlar i consensuar”.  

Comentaris

Trending