Filloy vol que la competència dels abocadors sigui del Govern

El ministre d’Ordenament del Territori i Habitatge considera que “no pot ser que a l’hivern no hi hagi abocadors i proposa una modificació de la Llei de competències i transferències perquè cal una decisió urgent”

L'abocador de la Rabassa.
L'abocador de la Rabassa.

El ministre d’Habitatge i Ordenament del Territori en funcions, Víctor Filloy, advoca per una modificació de la Llei de competències i transferències perquè la competència d’obrir i tancar abocadors passi a ser governamental en lloc dels comuns com fins ara. Manifesta que “costa d’entendre que durant els mesos d’hivern no hi hagi hagut abocadors de terres”.

L’obertura de l’abocador del Maià aquest dilluns ha suposat una bombolla d’oxigen al sector de la construcció, ja que des del novembre quan es va tancar fins ara, una dotzena d’obres havien quedat aturades perquè no tenien un lloc per abocar les terres. Tot i que la competència dels abocadors és dels comuns, el Govern també ha intentat fer de mediador per intentar trobar una solució, que a hores d’ara no hi és.

El ministre d’Habitatge i Ordenament del Territori, Víctor Filloy, manifesta que “costa d’entendre que durant els mesos d’hivern no hi hagi abocadors de terres”. Per aquest motiu, ha instat al seu successor en el nou Govern que “negociï una modificació de la Llei de competències i transferències per tal que la competència d’obrir i tancar abocadors passi en mans de l’administració general”. Malgrat tot, aquest canvi, diu, “sempre hi haurà d’haver un acord amb els comuns”.

De fet, des de la clausura del de Beixalís per part del comú de la Massana s’ha estat incapaç de trobar un nou emplaçament, tot i que des de la resta de comuns s’ha posat de relleu que no és tan fàcil de disposar d’un terreny on es puguin abocar les terres. En aquest sentit, la corporació de Sant Julià de Lòria està a l’espera dels informes de Medi Ambient que permetin l’ampliació de l’abocador de la Rabassa.

Un treballador en una obra

Relacionat

La recerca de centres de transferència de terres cau en punt mort

Una de les solucions que des de l’Associació de Contractistes d’Obres s’havia posat sobre la taula era la cerca de possibles ubicacions que actuessin com a centre de transferència provisional de terres. Després d’un any el resultat ha estat de zero. És en aquest sentit, que Filloy considera que “cal una decisió urgent”.

Etiquetes

Comentaris

Trending