La recerca de centres de transferència de terres cau en punt mort

Les úniques parròquies que tenien algun terreny al punt de mira eren Andorra la Vella i Canillo, però les converses no han evolucionat i s’ha paralitzat el procés sense cap avenç

Un treballador en una obra
Un treballador en una obra

La valoració de terrenys per poder ubicar centres de transferència i, d’aquesta manera, poder suplir la manca d’abocadors s’ha parat gairebé per complet. La recerca per part dels comuns ha caigut en un punt mort, sense cap evolució del que ja s’havia començat. Andorra la Vella i Canillo eren les parròquies que tenien alguns emplaçaments en el punt de mira, però finalment no s’ha arribat enlloc.

Durant el mes de desembre, la recerca de centres de transferència va tenir el seu moment àlgid, i semblava que des dels comuns es començava a posar el fil a l’agulla per a solucionar una problemàtica que tenia una afectació important al món de la construcció. Des de la capital s’estaven valorant fins a dos terrenys per poder fer-los servir amb aquesta finalitat. A Canillo es mantenien converses amb un privat, tot i que l’alçada del terreny comunal era un hàndicap important en temps de neu.

Zona del pic de Maià.

Relacionat

L’abocador del Maià reobrirà dilluns vinent

Ha arribat la primavera, però, es tornarà a obrir l’abocador del Maià, i de centres de transferència, ni rastre. La iniciativa, a la qual es va intentar donar un impuls des del Govern, no ha quallat. Cap comú ha aconseguit trobar un terreny idoni per poder dipositar les terres de forma temporal. Des de les corporacions ho havien assenyalat amb anterioritat i ho han repetit en aquesta ocasió a l’Altaveu, que no és evident poder tenir aquest tipus de parcel·la.

Per tant, l’hivern, que es presentava complicat, sobretot a Canillo amb la presència de la neu, s’ha acabat superant sense tenir l’abocador del Maià. Ninguna de les converses ha tingut fruits, es desconeixen les causes. Des d’Andorra la Vella també s’ha paralitzat la recerca, s’entén que descartant els dos terrenys que s’assegurava que es tenien.

Comentaris

Trending