El Govern tanca l’aixeta de l’obra pública

Torres Falcó anuncia que, per ara, no es preveu cap nou concurs al llarg de l’any a l’espera de com evolucioni la situació pressupostària

Les obres a la Portalada seran unes de les poques licitacions d'aquest any.
Les obres a la Portalada seran unes de les poques licitacions d'aquest any.

La Portalada, el que ja estava adjudicat... i poca cosa més, per no dir res més. El Govern no preveu, per ara, licitar nova obra pública en el que queda de l’any. Almenys, a l’espera poder copsar amb més deteniment quin és l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus. De moment, però, toca prudència i, per tant, els concursos públics quedaran al calaix.

Ja fa setmanes que es va apuntar que un dels punts claus on tocaria passar la tisora per retallar la despesa i compensar, en part, els costos de la crisi sanitària, era l’obra pública. I, de fet, més que tisora es passarà podadora. Tant que, per ara, no es preveu cap nou concurs en el que resta d’any.

Així ho ha explicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó. Ha admès que encara s’han de fer reunions dins de l’executiu per “definir quines es portaran a terme” però ha avançat que “molt probablement no es traurà cap licitació més durant aquest any”. Això suposaria que la inversió pública del Govern es limitarà, per una banda, a la continuació de projectes ja engegats. Per l’altra, les actuacions essencials.

La inversió es limitarà als projectes ja engegats i a una actuació essencial com és dotar de plena seguretat la zona de la Portalada, afectada per l'esllavissada de l'agost

I aquestes són, bàsicament, les que s’han de fer a la zona de la Portalada. Des d’Ordenament, i de fet des de tot l’executiu, es té clar que cal fer les obres necessàries per garantir la seguretat al lloc on el passat agost una forta esllavissada va fer que es fregués una tragèdia i va estar a punt de deixar aïllat el país, almenys pel seu accés de d’Espanya. Aquesta obra té un cost estimat proper als cinc milions d’euros.

El ministre no ha volgut tancar definitivament la porta a obrir, ni que sigui mínimament, l’aixeta de les licitacions, conscient que moltes empreses de la construcció tenen en l’obra pública un dels eixos d’actuació. Ara bé, en funció de com vagi “l’evolució pressupostària l’obertura de l’economia”. Així, “segons com vagi tot, hi haurà coses que es podran adaptar”.

Torres Falcó ha explicat que “ens hem reunit diverses vegades amb l’Acoda” per “veure com ha anat la represa”. El ministre ha indicat que “ens manifesten que les obres han agafat bon ritme i que les propietats no estan renunciant a contractes ja signats”. Per això, “la percepció que tenim del sector és bona”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending