Un corredor d’allaus de la Guardiola, a Soldeu tindrà barreres de protecció

Govern aprova la licitació de les obres per a l’arranjament del mur de sosteniment esllavissat de la CS-140 entre Sant Julià de Lòria i Fontaneda

La CG2 a la sortida de Soldeu en sentit nord.
La CG2 a la sortida de Soldeu en sentit nord.

El Govern ha aprovat l’adjudicació dels treballs de protecció d’un corredor d’allaus a la CG-2 a la sortida de Soldeu, zona de la Guardiola, a la parròquia de Canillo, que ha recaigut sobre l’empresa Inaccés per un import de 292.406,88 euros. Les obres consisteixen en la instal·lació de 172.15 metres de barreres antiallaus, distribuïdes en 9 fileres per evitar els despreniment d’allaus a la zona estabilitzada sobre la CG-2 a la zona esmentada anteriorment.

La protecció d'allaus a la CG-2 es fa després de l'episodi que va afectar aquesta carretera entre el desembre del 2021 i el gener d'aquest any. El concurs es va convocar el mes de juny. Aquest dimecres, el Govern també ha aprovat  la licitació de les obres per a l’arranjament del mur de sosteniment esllavissat de la CS-140, a la sortida del poble de Sant Julià de Lòria. L’objectiu de les obres es actuar i rehabilitar el mur ja existent al punt quilomètric 1 +200 de la CS-140 a Fontaneda. El mur de sosteniment a rehabilitar té una llarga d’uns 32 ml i es posicionarà alineat al límit d’edificació, al costat esquerra del la carretera secundària.

Així, es proposa la construcció d’un nou mur de maçoneria, el reblert de terres de sòl seleccionat entre el trasdós del nou mur de maçoneria i el mur existent i la pavimentació de la zona entre els dos murs, així com el drenatge de la plataforma mitjançant embornals i tub de desguàs cap al torrent.

Comentaris

Trending