Terceravia vol saber si el Govern ha fet els deures perquè la CASS pagui la reconstrucció de les aureoles mamàries

El Consell General va aprovar el 31 de gener una proposta d’acord i la parlamentària Carine Montaner pretén que l’executiu expliqui si ha fet alguna cosa o se n’ha oblidat

Comentaris

-
-
La consellera general de terceravia Carine Montaner acaba de formular una pegunta, que el Govern haurà de respondre en breu i de forma oral, sobre com està la inclusió de la tècnica de micropigmentació per a la reconstrucció de les aureoles mamàries en la cartera de serveis de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). És a dir, Montaner vol saber si l’executiu ha fet els deures i adoptat les mesures necessàries perquè el finançament de dita tècnica tingui cobertura social pública.

I és que el 31 de gener, el Consell General, a proposta de la llavors parlamentària independent Sílvia Bonet més el suport i la firma dels llavors tres consellers liberals (Jordi Gallardo, Ferran Costa i Judith Pallarés), va aprovar una proposta d’acord encomanant al Govern que adoptés les mesures “necessàries per incloure de manera efectiva i expressa la tècnica de la mircropigmentació per la reconstrucció de les aureoles mamàries a la cartera de serveis i de productes de salut i el conseqüent finançament per part de la CASS, i perquè ajudi a combatre les possibles seqüeles psicològiques que pot comportar una mastectomia i posterior reconstrucció mamària en pacients amb càncer de mama”. I des de llavors res més no se n’ha sabut.

D’aquí que la parlamentària de terceravia s’interessi per la qüestió i pretengui saber si l’executiu ha fet els deures o se n’ha oblidat. Al seu dia, i en el marc de la proposta, es va recordar que “el càncer de mama implica per a moltes dones una situació que afecta física i psicològicament la seva qualitat de vida. Una de les fases en què es presenta un major deteriorament emocional és durant el tractament, a causa dels efectes secundaris, col·laterals i seqüeles de la mastectomia”. Alhora es va explicar que “una de cada tres dones opten per la reconstrucció mamaria i l’última etapa d’aquesta és la reconstrucció de l’aureola a través de la tècnica de la micropigmentació. Aquesta tècnica busca reproduir tant el mugró com l’aureola circumdant deixant una imatge molt similar a l’aspecte real”.

-

Relacionat

Reclamen que la CASS financi la micropigmentació per reconstruir aureoles mamàries

Comentaris

Trending