Reclamen que la CASS financi la micropigmentació per reconstruir aureoles mamàries

Proposta d’acord del grup parlamentari liberal i la consellera independent Sílvia Bonet per encomanar al Govern una mesura a favor de les dones que han patit càncer de mama

-
-
Els tres consellers del grup parlamentari liberal més la consellera independent Sílvia Bonet reclamen la tècnica de micropigmentació per reconstruir aureoles mamàries de dones afectades per càncer sigui assumida per la CASS. Els quatre parlamentaris signen una proposta d’acord que encomana al Govern que busqui els mecanismes convenients perquè la mesura sigui possible i la tècnica en qüestió s’inclogui en la cartera de serveis i de productes de salut.

Gallardo, Pallarés, Costa i Bonet recorden l’afectació psicològica -més enllà de la física, és clar- que suposa per a les dones un càncer de mama. Més encara si hi cal una mastectomia. D’aquí que l’esmentada reconstrucció micropigmentada pot contribuir a “combatre les possibles seqüeles psicològiques que pot comportar una mastectomia i posterior reconstrucció mamària en pacients amb càncer de mama”.

Els quatre parlamentaris exposen, per exemple, que “el càncer de mama implica per a moltes dones una situació que afecta física i psicològicament la seva qualitat de vida. Una de les fases en què es presenta un major deteriorament emocional és durant el tractament, a causa dels efectes secundaris, col·laterals i seqüeles de la mastectomia”. I hi afegeix que “tenint en compte què davant l’amputació total o parcial de les mames, les conseqüències a nivell psicològic repercuteixen de manera dràstica en l'autoimatge, ja que física i visualment constitueix una deformitat important sobre el cos de la dona i s'ha comprovat que mentre una pacient presenti major deformitat i disfunció, la probabilitat que desenvolupi un major nombre de problemes psicològics i socials és alta”.

En aquest sentit es recorda que “una de cada tres dones opten per la reconstrucció mamaria i la última etapa d’aquesta és la reconstrucció de la aureola a través de la tècnica de la micropigmentació. Aquesta tècnica busca reproduir tant el mugró com l’aureola circumdant deixant una imatge molt similar a l’aspecte real”. I “tenint en compte què aquest procediment resulta fonamental en el procés de reconstrucció mamaria per aquelles dones que han patit un càncer de mama i que han estat sotmeses a una mastectomia” reclamen que la tècnica l’assumeixi la CASS.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending