Terceravia recupera el comú de Sant Julià malgrat el gran resultat de Desperta Laurèdia

La formació de Cerni Cairat aconsegueix el 40,65% dels vots en la seva estrena

Codina i Majoral celebren el triomf.
Codina i Majoral celebren el triomf.
Terceravia-Unió Laurediana ha recuperat el comú de Sant Julià de Lòria que va perdre ara fa quatre anys enfront de Laurèdia en Comú. La victòria de la formació que lidera Josep Majoral ha quedat una mica eclipsada per la irrupció de Desperta Laurèdia que ha sumat 970 vots i que en alguns moments ha anat per davant en l'escrutini. Terceravia tindrà nou consellers i Desperta Laurèdia tres. Units pel Canvi queda fora.

L'ombra de la sorpresa ha planat durant una estona en l'escrutini de Sant Julià de Lòria ja que Desperta Laurèdia que s'estrenava en unes eleccions ha anat per davant. Al final, però s'ha imposat la favorita, Terceravia-Unió Laurediana que torna al comú que ha governat durant molts anys. Units pel Canvi ha fet un resultat discret que el deixa sense cap conseller.

El nou cònsol major, Josep Majoral ha reconegut que ha estat "una nit amb molt nervis pel resultat ajustat". Ha mostrat la seva preocupació per la poca participació que ha estat del 61.43%. "És un tema que hem d'analitzar perquè no continui augmentant".

Majoral ha avançat la seva voluntat de "treballar per a tots els lauredians i complirem el nostre programa electoral amb l'objectiu de recuperar la confiança". També ha mostrat respecte per a les altres dues candidatures i creu que "entre tots, Laurèdia ha de sortir endavant i vull recordar que el nostre programa electoral té molts punts que s'han confeccionat amb la participació ciutadana".

Ha volgut remarcar que, dins dels punts del seu programa, hi ha el compromís de poder fer les reunions de poble periòdiques i fomentar la participació ciutadana. La formació laurediana vol editar un butlletí trimestral digital que reculli la feina la realitzada i  que publicaran, a través de xarxes i de la pàgina web del comú, el pressupost ".

El candidat de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat no amagava la seva satisfacció. "És un resultat històric perquè acabem de començar. Estarem a l'oposició i farem la feina de fiscalització". El seu objectiu serà "fomentar les eines de participació ciutadana". Joan Travesset, candidat d'Units pel Canvi, creu que una opció socialdemòcrata i progressista "encara té molt camí per recórrer a Sant Julià de Lòria". Al mateix temps, s'ha mostrat preocupat per la baixa participació.

Comentaris (4)

Trending