terceravia es marca com a repte presentar llista comunal on en va fer per les generals

La formació dóna el tret de sortida al treball per als comicis del desembre tot formalitzant la constitució de cinc comitès parroquials; el partit difícilment tindrà implantació a Canillo i la Massana

-
-
terceravia s’ha marcat com a repte per a les properes eleccions comunals del desembre poder presentar llistes, almenys, en les cinc parròquies en què al març va presentar candidatures per als comicis generals celebrats el 7 d’abril. La formació té clar que la seva implantació a Canillo i a la Massana, tot i tenir-hi simpatitzants, especialment a la segona parròquia citada, és molt complicat.

El partit liderat per Josep Pintat i que té com a base forta Sant Julià, on Unió Laurediana (UL) és la marca de la nova formació d’abast nacional, va fer aquest dimecres a la nit, en una de les sales del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, una reunió per visualitzar, per formalitzar, la constitució dels cinc comitès parroquials. O, millor, dels quatre que són plenament terceravia. UL, en aquest sentit, té cert marge d’autonomia més enllà que ja fa anys que roda.

En algunes parròquies, com a Escaldes, la feina ja s’havia avançat molt i com al seu dia va publicar l’Altaveu ja es va establir un comitè parroquial. En qualsevol cas, anit es va presentar formalment a la resta de militants i simpatitzants de terceravia. La presidència i càrrec de portaveu provisional d’Escaldes-Engordany l'ostenta Pau Tizón, la vicepresidència David López i el secretariat Daisy Rubia.

La presidència del grup local d’Encamp l'ostenta Olga Martínez, la vicepresidència i càrrec de portaveu Íngrid Ruiz i el secretariat Roc Torres. A Ordino, el president i portaveu és Jordi Balsa, la vicepresidenta Noemí Amador i el secretari Xavier Surana. Pel que fa a la capital, Emi Matarrodona és la presidenta, Ildefons Serrano el vicepresident i portaveu i Joan Lluís Alaya el secretari. La majoria de persones que van concórrer als comicis de l’abril agafen ara les regnes de la formació des dels comitès parroquials.

A la capital, per exemple, les fonts consultades han remarcat que hi ha hagut un cert impuls i la inclusió de persones que han fet un pas endavant, almenys a l’hora d’implicar-se, des de l’abril cap aquí. Fonts de terceravia també han remarcat que la voluntat és engrescar persones que tinguin un cert bagatge en política comunal per tal que lideren les candidatures en les parròquies on la formació té implantació. A Canillo n’hi ha molt poca i a la Massana, d’on procedeix el conseller general Joan Carles Camp, l’espectre ampli de Ciutadans Compromesos menja molt terreny a qualsevol formació nacional.

Farré-Duró, primera opció a valorar a Sant Julià

Formalment, els comitès parroquials iniciaran ara l’elaboració dels principis rectors de la política de cadascuna de les parròquies, que haurien de ser la base del futur programa electoral. No obstant això, i especialment des de Sant Julià, per exemple, es reconeix que Unió Laurediana ja comença a fer la ‘selecció de personal’. En aquest sentit, la primera proposta que hi ha sobre la taula és que Joan Albert Farré i Rossend Duró, tal i com van fer el 2015, tornin a encapçalar la llista.

Aquesta serà la primera proposta que es valorarà i es mirarà si, amb els moviments que hi està havent a la parròquia arran del complexe mandat de Laurèdia en Comú, Farré-Duró són la millor alternativa o hi ha altres opcions que podrien resultar millors en vista a obtenir la victòria comunal. A ningú no escapa que el repte principal de terceravia, en aquest cas en la seva ‘modalitat’ d’Unió Laurediana és recuperar el comú de Sant Julià. En les travesses apareix, però, i amb força, el nom de l’actual conseller general Josep Majoral.

Comentaris

Trending