Terceravia assegura que la despesa en enllumenat a Ordino es pot reduir fins a un 65%

El número 9 de la llista, Jordi Jiménez, avança que si governen tiraran “com més aviat millor” un pla per canviar les bombetes que s’utilitzen als fanals de la parròquia

Jordi Jiménez atén els periodistes.
Jordi Jiménez atén els periodistes.

La candidatura de Terceravia Independents a Ordino ha defensat que la parròquia ha de caminar cap a la sostenibilitat mediambiental de forma progressiva. En aquest sentit, entre les propostes presentades per aconseguir aquesta fita, el número 9 de la llista, Jordi Jiménez, ha avançat la possibilitat de reduir de forma sensible la despesa energètica que suposa l’enllumenat públic. Així, s’ha mostrat convençut que amb les mesures incloses en el programa aquest cost es pot reduir fins a un 65%.

Així, el candidat ha posat en relleu que “amb bombetes de baix consum podrem baixar un 60% el cost energètic i reduir la despesa econòmica en un 65%”. En aquest sentit, ha comentat que “per cada 100 fanals, només en necessitaríem 33” i que “si a això sumem totes les files del poble, estem parlant d’una quantitat bastant gran d’estalvi energètic i econòmic, que podríem destinar-lo a desenvolupar altres projectes”.

La candidatura, pel que fa a altres propostes mediambientals, aposta per les possibilitats que donen les noves tecnologies. “Volem tirar endavant aquest projecte, si entrem al comú, com més aviat millor, ja que trobem que amb les possibilitats que hi ha ara al mercat a nivell de reducció del consum energètic és ridícul continuar malgastant diners i energia”, ha afegit Jiménez.

Seguint en la línia energètica, la candidatura ordinenca aposta, d’altra banda, per evitar generar excés de contaminació lumínica i, així, establir zones d’observació dels estels a les muntanyes. El programa també inclou altres iniciatives com, la transformació del parc mòbil comunal en elèctric i l’adaptació de les infraestructures comunals perquè funcionin amb energies renovables.

Finalment, la candidatura Terceravia Independents també proposa reactivar la neteja dels boscos, apostant per l’economia circular, promocionant la contractació de joves de la parròquia durant l’estiu per marcar i arreglar els camins de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending