Temporers argentins impulsen un compte d’Instagram per estar en contacte i compartir informació

Varadosenandorra és la branca andorrana d’una iniciativa a nivell global llençada per una coneguda bloguera i ja compta amb prop de 200 seguidors

El perfil a Instagram.
El perfil a Instagram.

Els argentins que han quedat atrapats al Principat després de l’esclat de la crisi del coronavirus i, especialment, pel fet que el govern d’Alberto Fernández hagi frenat el procés de repatriació s’intenten organitzar per donar-se suport . Una de les iniciatives engegades ha estat la creació d’un compte d’Instagram mitjançant el qual es vol essencialment compartir informació contrastada sobre la situació. Per ara, ja compta amb prop de 200 seguidors.

El compte es diu varadosenandorra i, de fet, és la branca al Principat d’una iniciativa global, llançada per la bloguera Foxie10 i que aquí ha estat canalitzada per cinc temporers: Pablo Hernández, Juan Baeza, Betina García, Marcos Anahi i Magalí Gras. Aquesta darrera ha explicat a Altaveu que “l’idea és reagrupar-nos i mirar d’evitar que circuli informació falsa”. Per tant, la voluntat és “filtra les fakes news i donar compartir únicament les notícies oficials”.

A banda, també es vol “enviar missatges a mitjans de comunicació i polítics” de l’Argentina, així com a altres institucions com la defensora del poble. “Que sàpiguen que existim, perquè molts no coneixen Andorra ni que nosaltres vam venir a treballar, no a fer turisme”, indica. A més, recorda que “aquí som gairebé 2.200, no pas quatre o cinc” i, per tant, “volem fer més força”.

Magalí ha estat treballant aquesta passada temporada d’hivern a l’hotel Guilem d’Encamp i, de fet, el contracte se li allargava fins a finals d’abril. Ella té sort. Tot i que haver-se quedat sense feina arran de l’esclat de l’emergència sanitària, “encara podem viure a l’establiment fins que puguem resoldre la situació”. Agraeix que l’empresa “s’ha solidaritzat amb els empleats que hi vivíem”.  

El perfil posa en contacte argentins atrapats al Principat i comparteix informació oficial sobre la situació

En canvi, tot i entendre “la situació” que es viu a Argentina, també defensa que “tenim el dret legítim a retornar com a nacionals; és el que reclamem a l’Estat i no tenim resposta”. De fet, lamenta que la majoria de vegades que es contacta via els canals oficials, tot just es rep “una resposta automàtica”.

Magalí remarca que la decisió de tallar en sec l’operació de repatriació té el seu origen en el fet que “gent que havia tornat no es va comportar correctament i va violar la quarantena”. Per tant, lamenta que “per culpa d’alguns que no van respectar les normes, estem pagant tots”. Tot i això, també  considera que l’acció del govern de la Casa Rosada “és extrema”.

Varadosenandorra intent posar el gra de sorra per ajudar els temporers argentins que s’han vist afectats per aquesta mesura. Fins ara, ja s’apropen als 200 seguidors. Es comparteix informació oficial i també sobre com afrontar l’emergència sanitària. A la vegada, Magalí també vol expressar “l’agraïment” al Govern per suport que està donant als seus compatriotes.

Comentaris

Trending