La fortuna evita una desgràcia en un xoc múltiple a l’avinguda Meritxell

(AMB VÍDEOS) Un BMW X2 s’ha encastat de forma molt violenta contra un Mitsubishi AXS i un Suzuki S4 causant tres ferits en principi lleus i ha acabat topant contra la façana de l’immoble número 62 del cèntric vial, en un moment en què per la voravia no hi passava ningú

Vista general de la situació.
Vista general de la situació. Toni Solanelles

Era 1/4 de 4 quan, enmig d’una tamborinada més que notable d’aigua i calamarsa, un BMW X2 s’ha encastat contra un Mitsubishi AXS i un Suzuki S4. Els dos primers han acabat enfilats damunt la vorera. I el vehicle causant de l’aparatós sinistre ha acabat picant contra la façana de l’edifici número 62 de l’avinguda Meritxell, just on fins fa no gaire hi havia una botiga de joguines. Sortosament, en aquell moment no passava ningú per aquell punt concret i, per fortuna, només ha calgut lamentar els danys materials i ferides, en principi lleus, en tres dels ocupants -els tres conductors- dels vehicles.

El vial ha quedat tallat entre Mitjavila i Bisbe Iglesias per facilitar l’atenció a les víctimes -dos dels ferits pateixen policontusions i seran donats d’alta en breu i, el tercer, resta pendent de més proves- i, alhora, recollir les dades necessàries per fer l’atestat més enllà que la calçada ha quedat plena de restes dels vehicles. El Mitsubishi i el BMW han patit danys materials molt importants. Els tres vehicles anaven en direcció ascendent, és a dir, cap a Casa de la Vall.

El fort cop que ha originat l’espectacular topada després de la tromba d’aigua i pedra, ha causat un notable ensurt en els dependents de les poques botigues que llavors tenien obert. Ells eren els primers en celebrar que, al capdavall, tot quedés en poc menys que un ensurt. Fins al lloc del sinistre s’hi han desplaçat diverses ambulàncies, tant del SUM com dels bombers, i vehicles d’aquest segon cos que s’han fet càrrec, amb els agents de torn, de netejar la calçada una vegada s’han atès els ferits i s’han anotat les dades essencials per a l’atestat.

Inicialment, el sinistre s'ha atribuït a una badada del conductor del BMW, un home resident de 81 anys que ha estat un dels ferits, que juntament amb l'aigua i la velocitat, haurien provocat un còctel explosiu que ha derivat en l'enforquillament, per dir-ho així, dels dos vehicles que tenia al davant. Les dues conductores -una dona resident de 56 anys en el cas del Suzuki i una altra resident, en aquest cas de 49 anys, quant al Mitsubishi- també han hagut de ser traslladades a l'hospital perquè els hi fessin la pertinent revisió per descartar lesions serioses.

Diverses dotacions policials i també dels agents del servei de circulació d’Andorra la Vella s’han traslladat fins a la zona. Els uns per fer l’atestat corresponent, els altres per regular el trànsit i, també, la mobilitat entre els vianants, i encara uns tercers per col·laborar en allò que ha estat necessari. Calia, si era possible, restablir la normalitat abans de l’hora de sortida dels centres escolars per no acumular vehicles i generar així un enrenou circulatori major al que hi pogués haver en aquell moment o el que solen generar els episodis de pluja.

Les imatges captades per un ciutadà esparverat just després que hagi passat l'accident s'han filtrat a diversos grups socials.

 

Comentaris (24)

Trending