La víctima de l’atropellament mortal al McAuto conduïa sota l’efecte de l’alcohol i benzodiazepines

La instrucció de la causa, que manté empresonat el conductor del tot-terreny causant de l’envestida, està a punt de tancar-se deu mesos després del malaurat succés

L'accident va passar a l'altura del pas de vianants, davant del McAuto.
L'accident va passar a l'altura del pas de vianants, davant del McAuto. Toni Solanelles

La víctima de l’atropellament mortal que hi va haver els darrers dies d’agost de l’any passat a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, a l’altura del McAuto, havia conduït i encara estava sota els efectes de l’alcohol i benzodiazepines quan malauradament va ser envestit per un altre conductor. Així ho posa de manifest l’estudi toxicològic elaborat pels experts de l’Institut nacional de Toxicologia espanyol que forma part de la causa.

La instrucció de l’accident, la investigació de tot el luctuós succés, està en la recta final. La Batllia i el Tribunal de Corts mantenen en presó provisional acusat d’un homicidi amb voluntarietat el conductor del tot-terreny que en un moment donat i enmig d’una discussió va envestir l’home que acabaria morint, un resident argentí de 50 anys que havia arribat fins a l’indret amb el seu vehicle, en què anaven la dona i la filla del finat.

L’anàlisi toxicològica efectuada -és habitual en casos com el succeït l’estiu passat-, i que triga uns quants mesos en brindar els resultats definitius, hauria permès detectar en la víctima un índex d’alcohol en sang d’1,24 grams més la presència de 0,27 mil·lígrams per litre de sang d’una substància compatible amb midazolam

L’anàlisi toxicològica efectuada -és habitual en casos com el succeït l’estiu passat-, i que triga uns quants mesos en brindar els resultats definitius, hauria permès detectar en la víctima un índex d’alcohol en sang d’1,24 grams més la presència de 0,27 mil·lígrams per litre de sang d’una substància compatible amb midazolam, una benzodiazepina amb alts poders sedatius, ansiolítics. L’institut forense espanyol alerta dels riscos que comporta la barreja de les dues substàncies, però hauran de ser els òrgans jurisdiccionals en aquest cas que valorin si la mescla va poder tenir algun efecte en relació amb el comportament que eventualment pogués presentar la víctima.

L’estudi és un element més que forma part del sumari. Com ho són les imatges captades per Mobilitat en el moment de l’accident i que han estat degudament analitzades pels experts en accidents de trànsit de la policia. En tot cas, també en el malaurat succés que va acabar amb la defunció del resident argentí, conductor d’autocars, hi va haver una mescla de diversos factors que va resultar del tot fatídica aquella nit de divendres d’agost després d’un enfrontament arran d’una maniobra conductiva.

Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.

Relacionat

El TC troba ajustada la fiança de 150.000 euros exigida a l’acusat de l’atropellament del McAuto

Justament, el cas ha tornat a ser d’actualitat arran de la denegació per part del Tribunal Constitucional d’un recurs d’empara del processat com a responsable de l’atropellament, que denunciava com a abusiva la fiança imposada pel Tribunal de Corts per accedir a transformar la presó provisional en un arrest domiciliari. L’acusat, un metge espanyol d’origen iranià, hauria d’abonar una fiança de 150.000 euros que, per ara, no ha pogut dipositar.

Comentaris (19)

Trending