Utilitzen la imatge d’Ildefons Lima per un intent d’estafa

El jugador ha deixat clar a les xarxes que “mai he invertit en ‘bitcoins’ davant la difusió d’una falsa notícia on s’assegurava que s’estava fent ric amb les criptomonedes i es proposava fer un dipòsit per aprofitar aquesta oportunitat

La imatge de Lima és utilitzada com a reclam del que tot fa pensar que és una estafa.
La imatge de Lima és utilitzada com a reclam del que tot fa pensar que és una estafa.

A vegades, ser conegut pot tenir conseqüències no especialment desitjades. Ho ha pogut comprovar en primera persona el futbolista internacional Ildefons Lima. Algú ha agafat la seva imatge per fer-la servir d’esquer per a un intent d’estafa. El presenten com a un inversor d’èxit en el món dels ‘bitcoins’ amb la intenció d’atreure possibles inversors. El jugador ja ha deixat ben clar, via les seves xarxes socials, que no hi té res a veure, tot i que no preveu cap acció legal.

La publicació que s’estaria distribuint per buscar possibles víctimes de l’estafa, s’ha de dir, està prou ben elaborada. Imita una notícia publicada al diari espanyol ‘El Mundo’ tot assegurant que la informació també es pot trobar a altres mitjans, tant del país veí com del Principat, inclòs Altaveu. El titular: “La darrera inversió astora els experts i terroritza els grans bancs”.

La suposada notícia recull diferents imatges de Lima, de qui assegura que també es deixa anomenar ‘Fonsi’. S’assegura que va ser entrevistat per Pablo Motos al programa d’Antena 3 ‘El Hormiguero’ durant la qual hauria revelat el sistema amb el qual “pot convertir en milionari a qualsevol persona en tres o quatre mesos”. L’entrevista, però, no s’hauria arribat a emetre perquè una entitat bancària va trucar a la cadena per evitar-ho.

La suposada fórmula per fer-se ric seria un “programa d’operació automàtica de criptomoneda” sota el nom de ‘Bitcoin Prime’. La notícia continua donant més detalls del suposat gran sistema per guanyar gran quantitat de diners, emprant pel mig diverses fotografies de Lima. Al final, hi ha una mena de tutorial per començar a invertir i un dels passos suposa fer un dipòsit de diners.

El mateix jugador ha deixat clar a les seves xarxes socials que tot és fals. “No he invertit en ‘bitcoins’ a la meva vida Hulio”, afirmava en una piulada via Twitter en la qual parlava obertament de “frau”. Consultat per Altaveu, també ha explicat que no preveu fer cap acció legal, malgrat l’ús de la seva imatge.  

Etiquetes

Comentaris

Trending