Troben comptes a Andorra a dues xarxes de venda il·legal de medicaments desmantellades a Espanya

L’operació realitzada per la policia nacional permet detenir 33 persones i comissar fins a 70.000 pastilles de fàrmacs contra la disfunció erèctil a més d’altres drogues

Operació de la policia espanyola contra el tràfic de medicaments.

La Policia Nacional espanyola ha desmantellat amb dues investigacions paral·leles la infraestructura de les que es consideren les principals pàgines web presumptament dedicades a la venda i distribució il·legal de medicaments a l’Estat veí. En l’operació s’han detingut 33 persones. Segons el cos de seguretat, la xarxa blanquejava els beneficis de diferents formes, entre les quals amb transferències a l’estranger, on disposaven de comptes a Andorra, entre altres països.

Les dues organitzacions operaven amb mitjans tecnològics avançats i aconseguien, segons ha revelat la investigació, importants beneficis -més de tres milions d’euros- sense assumir grans riscos. Posteriorment, els blanquejaven. Empraven per això diferents formes, com ara la compra de moneda virtual o el trasllat dels diners a comptes d’altres Estats. Entre ells, Andorra, però també Xipre. Les transferències s’intentaven emmascarar com a guanys lícits.

En les operacions, la policia ha realitzat fins a 17 escorcolls en ciutats com Alacant, Múrcia, Madrid, Barcelona o Sevilla, entre altres. En ells, s’han intervingut més de 70.000 pastilles o gels contra la disfunció erèctil, però també drogues com líquid GH, MDMA, cocaïna o pòpper, així com articles informàtics o joies de gran valor. Es culmina d’aquesta forma una investigació encetada fa més d’un any, el maig del 2019, quan agents del cos van detectar activitats d’aquests portals web per a la venda de medicaments.

La primera organització operava en Múrcia, Madrid i Alacant. La segona, d’origen britànic, ho feia des de la Costa del Sol. Compraven el material a l’Índia a preus irrisoris, tot just uns cèntims per cada pastilla. En canvi, les venien a uns 4,5 euros. Així van aconseguir beneficis entorn dels tres milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending