Traslladen a Barcelona una adolescent de tretze anys després d’un accident d’esquí greu a Soldeu

Per causes que s’hauran de determinar, la menor, que duia casc, s’ha estampat de cap contra la neu a la pista Torrallardona i ha patit un traumatisme crànio-encefàlic

L'helicòpter arribant a l'hospital per recollir la ferida i traslladar-la a Barcelona.
L'helicòpter arribant a l'hospital per recollir la ferida i traslladar-la a Barcelona. Toni Solanelles

Una menor de tretze anys ha estat traslladada aquesta tarda cap a un hospital de Barcelona per ser tractada de les lesions cranials que ha sofert arran d’un accident d’esquí que ha sofert poc abans de la 1 del migdia a la pista Torrallardona de Soldeu. L’adolescent ha estat estabilitzada en primer lloc a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell després de les cures inicials a l’estació mateix. Els experts del grup de muntanya de la policia investiguen les causes de l’accident.

La menor, resident al país, s’hauria estampat contra la neu esquiant a alta velocitat i per causes que s’han de determinar. Fonts de l’estació de Grandvalira han assegurat que la noia anava equipada amb casc. Amb tot, l’impacte ha estat brutal i la menor ha perdut el coneixement pràcticament al mateix moment. Els sanitaris de la pròpia estació li han fet les maniobres inicials a la pista mateix. I seguidament s’ha mobilitzat tant el SUM, que ha acudit amb l’helicòpter, com la policia, que ha estat advertida de la situació poc abans de les 2 de la tarda.

La noia ha arribat a l’hospital en estat greu i se li han fet les cures pertinents per estabilitzar-la amb ventilació mecànica inclosa. La situació és greu i les properes hores seran crucials. Pateix un traumatisme crànio-encefàlic. Per l’edat de la ferida i la naturalesa de les lesions, s’ha optat per enviar-la vers les 5 de la tarda aproximadament cap a Barcelona en un centre especialitzat via helicòpter.

Comentaris (1)

Trending