Torna amb intensitat l’estafa del transportista

La policia alerta d’un increment de trucades a empreses i establiments comercials del país demanant diners per, suposadament, fer arribar una mercaderia que ha demanat el negoci de manera urgent

Vehicles de transport.
Vehicles de transport. ARXIU

Per Nadal ja hi va haver una alerta. Un grup organitzat que es fa passar per una coneguda multinacional del transport de mercaderies per via urgent intenta fer creure que ha d’enviar sí o sí a un establiment un producte que aquest ha sol·licitat. I es posa en contacte amb un dirigent seu, o amb un empleat, per demanar-li uns diners que calen per facilitar l’arribada de l’enviament. Evidentment, es tracta d’una estafa. D’un intent com a mínim.

D’aquesta intensificació de l’operativa fraudulenta n’ha alertat aquest mateix dimarts la policia. I és que hi ha una nova onada de trucades per estafar establiments comercials del país. Es tracta del mateix 'modus operandi’, ja es va dir, que es va constatar recentment durant les festes nadalenques, en què les persones que truquen es fan passar per treballadors d’una coneguda empresa de transports. Demanen diners de manera urgent per a poder fer arribar la mercaderia al comerç.

Són molt convincents i, abans de trucar, han recopilat informació dels empleats, dels llocs de treball i dels responsables de l’establiment per a poder donar referències reals i fer més creïble l’engany. El pagament que reclamen tampoc és usual. Últimament, fan que el treballador del comerç tregui diners de la caixa per anar a comprar targetes de prepagament o targetes regal, i després demanar-ne els codis per a bescanviar-les. Amb aquesta modalitat s’asseguren no deixar rastre. Les trucades es fan des de números estrangers i els estafadors parlen en castellà amb accent llatinoamericà.

En un comunicat, la policia recorda que, si es rep una trucada d’aquest tipus no s’ha de fer cas de res del que demanin i s’ha de contactar amb els responsables de l’empresa per fer les verificacions escaients. I és que aquest frau es va repetint de manera periòdica. I en cas de ser víctima d’estafa, es recomana denunciar.

Comentaris

Trending