Temor i malestar entre veïns de la zona de Casa de la Vall per les bretolades d’un grup adolescent

Els darrers dies s’ha hagut d’alertar la policia en diferents ocasions entre altres coses perquè llançaven pedres a qui passava per la zona o perquè es van enfrontar a qui els recriminava la seva actitud

Un cotxe de la policia en les immediacions de Casa de la Vall.
Un cotxe de la policia en les immediacions de Casa de la Vall. Toni Solanelles

Veïns de la zona propera a Casa de la Vall estan entre molestos i atemorits, i indignats en general, per les bretolades que des de fa uns dies protagonitzen, de forma intensiva, un grup reduït d’adolescents. De les trobades per fumar s’hauria passat a empaitar i espantar vianants o, fins i tot, a llançar pedres. Almenys en un parell d’ocasions la darrera setmana s’ha hagut de mobilitzar la policia davant l’alteració de l’ordre que provocaven els joves, molts d’ells probablement menors. En arribar els agents, tot sovint els adolescents ja han ‘desmuntat’ la parada.

Les autoritats, segons les fonts consultades, estan a l’expectativa de la situació, davant el malestar, s’ha dit, dels veïns. S’espera que el retorn a l’activitat escolar minimitzi la situació atès que almenys algun d’ells estarien escolaritzats. Però no està clar del tot. Habituals de la plaça de Casa de la Vall, normalment el grup de joves s’hi reunia per fumar. Però sobretot divendres i dissabte passats s’haurien viscut les dues situacions més tenses. I diumenge hi hauria hagut un altre incident que s’està avaluant si hi té relació, que prou podria ser.

El primer dels tres dies citats, els joves van començar a llançar pedres als vianants que passaven per la zona, arribant a tocar al cap d’una senyora. Sortosament, no li haurien causat lesions de gran rellevància, però el fet va començar a tensar més encara el veïnat. L’endemà, el mateix grupet d’adolescents, s’hauria dedicat a escampar la brossa que hi havia acumulada en un punt concret d’aquell indret per poder ser degudament retirada. Un treballador els hauria recriminat l’acció i els joves s’hi haurien enfrontat sense mirament.

ALS VEHICLES

Encara diumenge a la tarda, i en un incident que no està del tot clarament vinculat als anteriors però que s’està analitzant si hi té relació, al carrer Prat de la Creu algun adolescent hauria llançat com a mínim una pedra contra un vehicle que va parar en sec al bell mig de la via. Del cotxe en va sortir el conductor i va començar a perseguir el jove, que va acabar caient a terra producte de l’acció d’una altra persona que el va voler aturar veient que estava sent seguit.

Tot plegat està causant una intranquil·litat en una zona que no és pas la primera vegada que està immersa en situacions similars. Els veïns esperen que es facin les accions preventives escaients i, en cas que continuï la situació, que s’actuï en conseqüència. Les fonts policials consultades han confirmat haver estat alertats, però també han assegurat que per ara no s’ha dut a terme ni cap control específic de ningú ni menys encara cap detenció (que en el cas de menors necessita l’autorització judicial prèvia).

Comentaris (15)

Trending