Obert un pas alternatiu pels veïns de Bixessarri a la CG-6, de nou afectada per una esllavissada

El desbordament d’un torrent provocat per la intensitat de la tempesta que ha afectat aquesta tarda el Principat ha deixat la via impracticable i no s’espera que pugui recuperar la normalitat total fins a aquest dimecres

https://www.youtube.com/watch?v=jNg7wrDuGfM

Les tempestes que han descarregat aquesta tarda al país han tornat a provocar problemes. I, novament, el punt més conflictiu és Bixessarri. La carretera general 6 al seu pas pel poble lauredià es troba ara mateix tallada per una esllavissada d’aigua i pedra que ha tornat a deixar impracticable la via. Efectius de bombers i COEX han pogut obrir un pas alternatiu pels veïns i esperen completar la neteja al llarg del dimecres.

L’avís donat fa unes hores pel Servei de Meteorològic d’Andorra s’ha complert i la pluja ha arribat amb intensitat al país. I ha generat dificultats, obligant a diferents actuacions al cos de bombers. El punt crític torna a ser la CG-6 al seu pas per Bixessarri, com ara fa unes setmanes. El desbordament d’un torrent ha tornat a arrossegar pedres i aigua cap a la via, que ara mateix es troba tallada des de les instal·lacions de la ITV.

Efectius de bombers i del COEX es troben a la zona intentant obrir aquest mateix vespre un pas alternatiu, tot esperant netejar totalment la via al llarg de dimecres

Plou, mai millor dit, sobre mullat. I és que cal recordar que es tracta de la mateixa zona afectada per una situació similar, encara que més intensa, ara fa unes setmanes. Novament, les precipitacions han tornat a provocar l’arrossegament de pedres i fang cap a  la general 6.

Cap al lloc ja s’han desplaçat efectius de bombers i del COEX per intentar netejar la via. També hi ha patrulles de policia i del servei de circulació de Sant Julià. L’objectiu és intentar recuperar la normalitat com més aviat millor. Per ara. ha pogut habilitar-se un pas alternatiu per als veïns. Posteriorment, ja aquest dimecres es treballaria per acabar de netejar la carretera.

Bona part de culpa d’aquesta situació la té la intensitat de la pluja que s’ha registrat a la zona. Així, i segons ha informat el Servei Metereologic d’Andorra, a Aixàs, per sobre de Bixessarri, s’ha arribat a acumular 34,6 litres d’aigua. D’aquests, 32,2 en només mitja hora.​

El poble lauredià, però, no és pas l’únic indret on l’aigua està generant problemes. Des del cos de bombers s’ha explicat que estan atenent diferents avisos per l’acumulació de precipitació. És el cas, de l’avinguda Mitjavila, a Andorra la Vella, on s’ha tornat a inundar la via o de la carretera de Fontaneda, que també ha requerit la intervenció del COEX per treure l’aigua, tot i que no ha estat necessari tallar el trànsit.

El poble lauredià, però, no és pas l’únic indret on l’aigua està generant problemes. Des del cos de bombers s’ha explicat que estan atenent diferents avisos per l’acumulació de precipitació.

(fotos cedides per veÏns de Bixessarri)

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending