Suplanten la policia judicial francesa per intentar estafar amb una falsa acusació de pedofília

Ciutadans andorrans reben de nou un correu electrònic signat per un suposant comissari de la prefectura en què demanen que se li faciliti tot un seguit de dades per una enquesta judicial

Una imatge del document que s'annexa en el correu electrònic.
Una imatge del document que s'annexa en el correu electrònic.

No és el primer cop que corre. Però ara torna a circular de nou. Molts ciutadans andorrans estan rebent els darrers dies, com ho van fer d’altres fa un temps, un correu electrònic amb un document annexat signat per un suposat comissari de la brigada de protecció dels menors de la policia judicial francesa a partir del qual, insinua al receptor que està sent investigat per un suposat delicte de pedofília, i se li demanen algunes dades en el marc de l’enquesta judicial presumpta.

Evidentment, tot és un frau, és una estafa. Aquell document no existeix i qui el rep no està immers en cap investigació penal. En tot cas, a Andorra, si estigués involucrat en algun cas judicial rebria un document oficial de la Batllia o de la policia andorrana referint-se a una comissió rogatòria o algun procediment d’auxili o cooperació policial. En cas contrari, tot és una fal·làcia a la qual no cal seguir-li el joc i sí denunciar.

WhatsApp Image 2022 11 07 at 17.
 

El que no s’ha de fer en cap cas és respondre (el delinqüent confirma que el seu e-mail és correcte) ni menys encara facilitar cap dada. Tampoc és necessari, o més que això, resulta contraproduent, poder clicar sobre qualsevol enllaç que contingui el correu electrònic que acompanyi el document que s’hi annexa. No cal dir que no s’ha de satisfer cap quantitat de diners en el cas que mai s’acabés sol·licitant. Aquesta estafa circula en l’entorn francès des de l’estiu del 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending