SMS fraudulents en nom d’Andbank miren de pescar dades personals

L’entitat emet una comunicació interna recordant que mai s’ha de clicar sobre l’enllaç sospitós que porta adjunt el missatge de text telefònic

El missatge fraudulent que s'està enviant.
El missatge fraudulent que s'està enviant.

Una onada d’SMS fraudulents intenten pescar dades personals de treballadors i clients d’Andbank. Amb la justificació que a partir de dimarts que ve es canvia el sistema de protegir el compte de la persona que rep el missatge de text telefònic, es convida el receptor de l’SMS a clicar damunt d’un enllaç que el que fa és ‘infectar’ el mòbil i permetre pescar dades personals de l’usuari del telèfon.

Andbank ha hagut d’emetre fins i tot una comunicació interna, incloent a títol d’exemple el model d’SMS que estan rebent molts dels seus clients, i advertint que es tracta d’un cas d’‘smishing’, que al seu torn és una derivada de ‘phising’, la pesca d’informació sensible ja sia per vendre-la posteriorment o per cometre estafes o fraus.

En la comunicació interna que s’està fent circular es deixa clar que es tracta d’una estafa i que en cap cas s’ha de clicar cap enllaç. Ben al contrari, el que cal és eliminar l’SMS i fer-ne cas omís. No hi ha previst cap canvi de sistema per protegir els comptes bancaris de l’entitat financera andorrana.

Comentaris

Trending