Sis detinguts en dues ‘batusses juvenils’ de matinada

En el primer altercat, es van arrestar dos nois i una noia per increpar els agents de policia que havien anat a frenar una baralla en un carrer de la capital; en el segon, els apressats ho van ser per les lesions causades a un adolescent de 17 anys

Un vehicle de la policia reflectit en el vidre d'un immoble d'Andorra la Vella.
Un vehicle de la policia reflectit en el vidre d'un immoble d'Andorra la Vella. arxiu

Dues batusses hagudes la matinada passada, o a primera hora del matí segons com es vulgui, han sumat sis detinguts, tots joves. Tres i tres. Els primers han estat arrestats acusats d’un delicte contra la Funció Pública per increpar els funcionaris de policia que havien anat a posar pau. Als segons se’ls ha atribuït un delicte de lesions per les ferides causades a un adolescent de disset anys.

El primer dels dos incidents ha ocorregut al tomb de les 2 de la matinada en les immediacions d’un carrer d'Andorra la Vella, prop d'un local d'oci nocturn, on un grup de joves, d'entre 20 i 30 anys, s'estaven esbatussant Per causes que no han transcendit, alguns dels integrants del col·lectiu s’hauria embolicat en una baralla que va portar a advertir la policia. Quan els agents han arribat a l’indret des d’on es feia el requeriment, els ànims ja s’havien calmat. Vista la situació, i donant la situació per controlada, els funcionaris policials han marxat del lloc.

Poc després, però, el cos d’ordre ha tornat a ser alertat advertint que la situació tornava a sortir de mare. Un altre cop a lloc, almenys tres dels joves, dos nois i una noia, s’han girat contra els membres de la patrulla, increpant els agents, desobeint les ordres donades pels funcionaris i, al final encara, prestant certa resistència. Per tot plegat, els tres joves han estat detinguts acusats, s’ha dit, d’un delicte contra la Funció Pública.

PASSADES LES 6

L’altre incident ha succeït, més o menys, una hora després, en les immediacions, en aquest cas, d’una estació de servei on haurien anat, suposadament, a comprar beguda. Dos grups de joves s’haurien enfrontat. Repartint estopa els uns contra els altres i causant lesions, especialment, a un noi de 17 anys que aquest diumenge estava pendent de valoració per tal de ser annexat l’informe mèdic en la denúncia corresponent. Les fonts consultades, però, han explicat que les ferides no eren especialment rellevants.

La policia ha detingut els tres joves que s’hauria considerat els principals animadors de la batussa, malgrat que un d’ells també ha rebut en el repartiment d’estopa que hi ha hagut. Als arrestats (ho han estat passades les 6 del matí), de 18, 19 i 20 anys, se’ls atribueix en aquest cas un delicte de lesions. Probablement, segons les fonts, l’alcohol també hi ha tingut a veure.

Comentaris (5)

Trending