Segueix crític l’home afectat pel fum en l’incendi a l’àtic de Pompeu Fabra i millora la dona

Els investigadors de la policia continuen esperant la recuperació dels ferits per poder prendre’ls declaració i acabar d’establir les causes del foc

Actuació dels bombers la mitjanit de diumenge a dilluns.
Actuació dels bombers la mitjanit de diumenge a dilluns.

L’home de nacionalitat britànic, 75 anys i resident al país des de fa anys, continua en estat crític a la UCI de l’hospital. Hores d’ara és el ferit de més gravetat que hi ha arran de l’incendi que va calcinar per complet una habitació de l’àtic cinquè primera de l’edifici número 2 del carrer Pompeu Fabra d’Andorra la Vella. L’altra afectada, una dona tailandesa de 39 anys parella de l’anterior, hauria experimentat les darreres hores una sensible millora en el seu estat.

Segons fonts de la Vall d’Hebron de Barcelona, on va ser traslladada la ferida per poder-la tractar de les cremades sofertes, la dona hauria passat una bona nit després de considerar-la molt greu i d’estabilitzar-la i avui el seu estat és “menys greu” que quan va arribar al centre. De la seva banda, l’home continua en estat crític segons fonts del centre hospitalari andorrà. En aquest cas, el gran problema és la inhalació de fum, que inicialment li va fer perdre la consciència tot i que sortosament no li hauria causat una aturada cardiorespiratòria.

Les flames només van afectar l'habitació matrimonial; la resta del pis s'ha vist afectat pel fum.

Relacionat

El foc a l’àtic del carrer Pompeu Fabra es va originar al llit d’una habitació

Els investigadors de la policia continuen molt pendents de l’evolució dels dos ferits atès que el seu testimoni és clau per acabar d’aclarir les causes del sinistre. És clar que el foc es va iniciar i concentrar en l’habitació de matrimoni. Més encara, tot sembla indicar que les flames es van originar al llit. El que cal és determinar què va ser el detonador del foc i confirmar, també, que hi va haver una causació accidental. D’entrada no es planteja que hi hagi indicis de criminalitat i, per tant, voluntarietat en l’origen de l’incendi.

Les flames han estat molt virulentes al pis cinquè segona, un àtic.

Relacionat

Un incendi en un àtic al centre d’Andorra la Vella causa ferides molt greus als dos ocupants

L’habitació en qüestió va quedar destruïda però la resta de l’habitatge, un àtic, és salvable atès que el que el va afectar pràcticament de manera única va ser la fumera. La resta de l’edifici, a tocar del carrer Prat de la Creu i davant per davant de l’aparcament annexe al del Parc Central, no es va veure afectat per l’incendi. Com a molt, l’afectació de l’aigua emprada pels bombers per extingir les flames i la ferum de fum que amb ventilació anirà desapareixent.

Comentaris

Trending