El foc a l’àtic del carrer Pompeu Fabra es va originar al llit d’una habitació

La policia espera poder prendre declaració als ferits -la dona està estable dins de la gravetat a la Vall d’Hebron- per aclarir les causes de l’incendi

Les flames només van afectar l'habitació matrimonial; la resta del pis s'ha vist afectat pel fum.
Les flames només van afectar l'habitació matrimonial; la resta del pis s'ha vist afectat pel fum. Toni Solanelles

L’habitació matrimonial va ser l’escenari de l’incendi que la mitjanit passada va causar ferides molt greus als dos ocupants de l’àtic del carrer Pompeu Fabra d’Andorra la Vella. El foc, concretament, es va originar al llit de l’habitació. Les causes, però, no estan gens clares i la policia espera poder prendre declaració els propers dies a les víctimes de les flames i el fum per mirar de poder aclarir el succés.

El pis en qüestió, el cinquè primera del número 2 de l’esmentat carrer de la capital, a tocar de l’aparcament annex del Parc Central i, també, del carrer Prat de la Creu, va quedar força malmès. L’habitació afectada pel foc està totalment calcinada. La resta de l’habitatge, una vegada revisada aquest matí, té l’afectació pròpia de la fumera però és salvable. Almenys a priori. Hores d’ara l’origen de l’incendi és poc clar. Els investigadors de la policia ja han recollit els elements que han considerat transcendents per a l’esclariment del cas, però seria fonamental l’explicació dels ocupants per poder determinar amb més exactitud què hauria passat.

Les flames han estat molt virulentes al pis cinquè segona, un àtic.

Relacionat

Un incendi en un àtic al centre d’Andorra la Vella causa ferides molt greus als dos ocupants

És clar, això sí, que no es tracta ni d’un foc de cuina -que solen ser els més habituals al Principat- ni d’un curtcircuit. A partir d’aquí, no s’acaba de tenir clar què va succeir. A la que es recuperin els ferits se’ls prendrà declaració. Els dos afectats en principi es trobarien a l'habitació on es va originar el foc en el moment d'iniciar-se. L’home, un resident britànic de 75 anys, està ingressat a l’UCI de l’hospital per culpa de les lesions causades per la inhalació de fum. La dona, tailandesa de 39 anys, roman ingressada a la unitat de cremats de la Vall d’Hebron i segons fonts d’aquest centre sanitari barceloní aquest vespre de dilluns estaria estable dins de la gravetat, sense que s’hagin afegit més detalls. La dona va sofrir importants cremades.

Els dos ferits, britànic i de 75 anys ell, tailandesa i de 39 anys ella, fa anys que eren parella; la dona va patir cremades severes mentre que l'afectació de l'home és producte del fum

Tots dos són parella des de fa ja fa força anys. Han viscut a diversos països (a Tailàndia, per exemple). L’home, però, fa molts anys que té formalitzada la residència al Principat, on hi té més família. La dona tenia una autorització temporal de residència que estaria en fase de regularització, segons les fonts consultades. La parella és molt educada, segons fonts veïnals, però extremadament discreta i “estranya”. La relació entre tots dos no hauria estat sempre fàcil amb algun que altre altercat. Amb la resta del veïnat, el comportament seria correcte.

L’edifici tenia totes les mesures antiincendis que les normatives imposen i el seu manteniment és molt escrupolós. De fet, l’immoble en general té una excepcionalitat conservació i no s’hauria vist de cap de les maneres afectat per l’incendi. De fet, els bombers val desallotjar de manera preventiva els veïns que en el moment del foc, al punt de la mitjanit, hi havia a l’immoble. Però al cap d’una hora, tenint la certesa que l’immoble no havia patit cap afectació, es va deixar tornar a les seves llars la resta de veïns, que no arribaven a la desena. Aquest matí era encara evident el ferum a fum i encara hi quedaven evidències de l’aigua que els bombers van haver de llançar per apagar les flames.

Justament, la flamarada que sortia pel balcó de l’àtic va ser el que va fer d’efecte crida entre alguns veïns i una patrulla de la policia que circulava per la zona. La dona abocada al balcó va ser la primera que es va extreure gràcies al camió escala dels bombers. L’home se’l va evacuar per l’escala després que la dona, angoixada i amb gran dolor per les cremades, alertés en anglès que hi havia una altra persona en el pis incendiat. L’home no va patir cremades però l’efecte del diòxid de carboni li va alterar la consciència durant una estona.

incendi pis
La flamarada sortint pel balcó de l'àtic afectat.
 

 

Comentaris (2)

Trending