Sant Julià va per feina amb la reconstrucció del centre cultural

(AMB VÍDEO) Aquest dijous al matí ja ha començat la retirada de la runa i el material cremat a càrrec d'una empresa especialitzada

Comentaris

El Centre Cultural aquest dijous amb el contenidor per recollir la ferralla.
El Centre Cultural aquest dijous amb el contenidor per recollir la ferralla. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria va per feina amb la reconstrucció del Centre Cultural i de Congressos Lauredià (CCCL). Aquest dijous al matí ja han començat les tasques per retirar la runa del vestíbul. Els treballs van a càrrec d'una empresa especialitzada. La Universitat d'Andorra (UdA) ha reprès les classes amb total normalitat i pel que fa a l'aparcament de la plaça de la Germandat s'anirà posant en servei al llarg del dia.

L'activitat és frenètica i s'ha començat a buidar la planta baixa després que els pèrits de l'assegurança hagin inventariat el material. La pudor de fum encara és ben present i la voluntat és enllestir els treballs en el termini fixat perquè abans de l'estiu vinent l'edifici estigui a ple rendiment.

Les tasques han permès comprovar que el bon aïllament de l'Auditori Claror va impedir que hi arribessin les flames, cosa que hauria provocat un sinistre encara més gran i amb pèrdues quantioses. Paral·lelament, des dels despatxos es treballa per reubicar activitats i actes. Aquest dijous, tècnics del Centre Cultural ja han visitat l'església que acolirà els concerts del Canòlich Music i de Chico Pérez.

Tècnics i responsables polítics observant els efectes de l'incendi.

Relacionat

Sant Julià es conjura per recuperar el centre cultural abans del proper estiu

També aquest dijous, empleats de l'edifici han pogut entrar a recollir carpetes i dossiers. Al mateix temps s'ha pogut comprovar que els llibres de la Biblioteca Comunal Universitària no van ser afectats pel foc tot i que alguns exemplars ho han estat per l'aigua.

Pel que a la Universitat d'Andorra, el fum i el sutge derivats de l'incendi a l'edifici del costat feien impracticable les classes dimecres, de manera que es van anul·lar.  L'únic espai que encara no reobre, a banda de la biblioteca, és la sala d’actes, situada a la sisena planta de l’edifici principal, per tasques de neteja.  El sistema de calefacció de l’edifici principal de la universitat està aturat a l’espera que durant aquest dijous es revisin els seus conductes per descartar qualsevol tipus d’afectació pel fum de l’incendi que es va produir aquest dimecres al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

 

Comentaris (1)

Trending