Robat del dipòsit de vehicles de Blanes el Porsche de l’andorrà trobat mort a Colòmbia el 2019

Perplexitat entre els cossos de seguretat atès que ningú acaba de saber ni qui es van endur ni tan sols qui conduïa el cotxe, que havia estat immobilitzat després de trobar-lo a mitjan febrer abandonat a Lloret de Mar una estona després d’haver-se saltat un control policial

Comentaris

Una imatge d'arxiu del dipòsit municipal de vehicles de Blanes.
Una imatge d'arxiu del dipòsit municipal de vehicles de Blanes. GOOGLE MAPS

Els cossos de seguretat que operen a Catalunya estan estupefactes després de comprovar la desaparició d’un Porsche 911 matriculat a Andorra que estava immobilitzat al dipòsit municipal de vehicles de Blanes. El cotxe estava dipositat en aquell espai perquè el seu conductor, desconegut, es va saltar a mitjan febrer un control de la policia local de la població gironina. Però, encara més ha sobtat als investigadors policials el fet que, el vehicle en qüestió, havia pertanyut i així figura en els registres als quals han accedit els policies catalans al ciutadà andorrà que va ser trobat mort en estranyes circumstàncies a Colòmbia el 2019.

Per a l’entorn del malaurat Joan Prados Piedra, el vehicle tenia més valor sentimental que no pas venal. De fet, el vehicle tindria una C a la placa. És a dir, era força antic. Per als investigadors policials la perplexitat és màxima. El vehicle hauria desaparegut del dipòsit municipal de Blanes la matinada del 27 de febrer, més o menys una setmana després que hi ingressés arran d’una infracció comesa per la persona que conduïa el turisme en el seu moment. Un conductor que tampoc no se sap qui hi ha. De fet, la policia local de Blanes, els mossos d’esquadra, la guàrdia civil i la policia nacional espanyola estarien mirant de lligar caps per mirar de treure l’entrellat de tot plegat. També hauria de contribuir a l’aclariment de la situació la policia d’Andorra.

La policia de la població costanera gironina tenia intenció de sancionar el conductor per conducció temerària i desobediència a l’autoritat. Però no sabien ni saben teòricament encara qui conduïa el vehicle en el moment dels fets

Sia com vulgui, i així ho explica ‘Diari de Girona’, el Porsche en qüestió va ingressar al dipòsit municipal de Blanes després que se’l trobés abandonat en un carrer de Lloret de Mar. El vehicle es va localitzar, molt remenat en el seu interior, poc després que s’hagués saltat un control policial a Blanes. La policia de la població costanera gironina tenia intenció de sancionar el conductor per conducció temerària i desobediència a l’autoritat. Però no sabien ni saben teòricament encara qui conduïa el vehicle en el moment dels fets. I l’únic nom que els hauria aparegut en l’intercanvi d’informació seria el de Joan Prados Piedra, que va ser trobat mort el juliol del 2019 en un motel a la localitat colombiana de Tunja.

Si ja els investigadors van començar a indagar sobre el Porsche quan el van trobar abandonat, més encara ho han fet després que el 27 de febrer se’l trobés a faltar. Més o menys vers les 3 de la matinada d’aquell dia, un desconegut hauria forçat la porta de les instal·lacions municipals, hauria inutilitzat les càmeres de seguretat i se n’hauria endut el vehicle que al seu dia hauria estat d’alta gamma i que, ja s’ha dit, ara tindria més valor sentimental que una altra cosa. De fet, com altres pertinences, quan va transcendir la mort de Prados, circumstància que no va ser immediata, el vehicle hauria quedat en herència de la seva segona dona, la ciutadana colombiana amb la qual vivia a Tunja i amb la qual va marxar d’Andorra de forma definitiva, malgrat que també feien estades a Espanya.

Fins i tot, segons fonts consultades, hi havia el convenciment que el cotxe havia estat donat de baixa. Aparentment, però, sembla ara que no. Tot plegat un altre capítol fosc a l’entorn del malaurat Prados, que havia estat jutjat durant l’any 2012 per un cas de suposat blanqueig de diners producte del narcotràfic que es va acabar anul·lant pels errors comesos durant la investigació en relació amb la correcta anotació dels controls de les telecomunicacions que es van anar fent.

En l’entorn familiar de Joan Prados, el cotxe en qüestió, de matrícula C, tenia aparentment més valor sentimental que venal i, en principi, se l’hauria quedat en el marc del que li hauria correspost d’herència, la seva segona dona, una ciutadana colombiana

El titular del Porsche i també la seva dona colombiana, entre altres persones, van estar una bona temporada al centre penitenciari. Quan l’error judicial va conduir a l’absolució de tots els processats Prados va marxar definitivament d’Andorra i molts dels seus familiars no en van tenir notícies fins molts anys després, quan va transcendir la seva defunció en estranyes circumstàncies. De fet, en el seu entorn familiar andorrà ningú hauria pogut arribar a veure el cos de l’home, que tenia 54 anys quan va morir. Mai va quedar clar si el van matar, si es va suïcidar o si el ‘van suïcidar’.

Del poc que va transcendir al seu dia va ser una nota de la històrica Radio Caracol colombiana que indicava que, el juliol del 2019, “les autoritats van reportar allò que seria un aparent suïcidi d’un ciutadà de nacionalitat espanyola (sic) al nord de Tunja; els fets van passar en un motel ubicat al barri Santa Ana, prop de la transversal tercera amb 60, exactament al Motel Arco Iris el qual es troba en remodelació”. A la línia telefònica d’emergències al seu dia hi va arribar una trucada en la qual “una persona va manifestar que el propietari de l’establiment es va suïcidar. D’acord amb l’informe policial, les unitats de la SIJIN de la Policia Metropolitana de Tunja, i personal del CTI de la fiscalia, van arribar al lloc dels fets i van trobar al menjador de l’habitatge, el cos sense vida del senyor Joan Prados Piedras de nacionalitat espanyola, que va morir per una ferida d'arma de foc a l'alçada del cap, provocada amb un revòlver del calibre 38”.

Aquell luctuós fet no transcendiria a Andorra fins molt temps després. Mesos, anys pràcticament. Ara, gairebé tan estrany com aquell fet, encara que, òbviament, sense la rellevància malaurada del succés ocorregut al motel, es dona el cas del robatori del Porsche 911. Policies d’una banda i l’altra de la frontera miren de resoldre la situació i aclarir què hi ha rere de tot plegat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending