Preocupació “altíssima” al comú d’Escaldes per l’increment d’agressivitat contra els urbans

La corporació analitza protocols d’acord amb la policia per evitar batusses com la d’aquest dimecres al vespre i tem que molts espais de la parròquia s’han convertit en llocs d’oci ‘desenfrenat’ de grups de joves

Un vehicle policial marxa del lloc dels fets després de la batussa.
Un vehicle policial marxa del lloc dels fets després de la batussa.

La “preocupació és elevada” i “la situació és crítica”. El comú d’Escaldes planteja quines accions i protocols pot dur a terme, de comú acord amb la policia, per mirar de frenar l’escalada d’agressivitat juvenil que està afectant els agents de circulació escaldencs. Molts espais de la parròquia s’han convertit en centres de trobada, en llocs d’oci ‘desenfrenat’ per a grups de joves de tot el país, i els darrers mesos s’han viscut tres o quatre episodis molt violents amb urbans implicats. En un cas, almenys, també van rebre agents de policia.

“Arribar a les mans és molt bèstia, és un salt qualitatiu intolerable”, han remarcat fonts comunals que han admès estar “preocupadíssimes” pels fets ocorreguts aquest dimecres al vespre, que van comportar danys a tres urbans alhora que la detenció de dos dels joves que participaven en un ‘botellón’, que ells neguen, a la plaça dels Dos Valires. Els arrestats són una noia i un noi de 20 i 19 anys amb nombroses antecedents per fets similars. De fet, alguns d’ells ja van participar en els tumultuosos fets de fa tres estius a la festa major de Sant Julià de Lòria.

Un dels cotxes policials que han intervingut en l'afer sortint del lloc on hi ha hagut la batussa.

Relacionat

Dos joves detinguts i tres urbans d’Escaldes a urgències per una batussa arran d’un ‘botellón’

Les fonts comunals consultades han assegurat que la situació viscuda aquest dimecres, com la d’altres, “en cap cas es pot justificar per allò que els joves no tenen activitats per fer o que la pandèmia està generant molt neguit. És intolerable”. Per tant, més enllà de la resolució policial i judicial concreta del cas, es busquen solucions globals perquè un cas com aquest no es repeteixi. Els joves s’haurien abraonat contra els dos agents que van acudir, arran d’una trucada veïnal, a demanar-los que deixessin de consumir alcohol i abandonessin el lloc.

Alguns dels joves implicats en la batussa a la plaça dels Dos Valires haurien participat en altercats malauradament tan coneguts com el de la festa major de Sant Julià; ells neguen cap agressió i traslladen la responsabilitat als urbans

Els joves, segons la versió oficial dels agents de circulació i la policia, haurien colpejat els urbans i els haurien llançat llaunes plenes, entre altres coses. Després dels dos primers agents que van arribar a lloc, i vist l’altercat que s’estava produint, altres urbans van acudir a la plaça dels Dos Valires fins que van acudir-hi dues patrulles de la policia que es van fer càrrec de la situació i van realitzar les dues detencions alhora que els tres urbans que haurien rebut es van traslladar a l’hospital per ser atesos i que fossin valorades les lesions que patien. També una de les implicades va haver d’acudir al centre hospitalari per un atac d’angoixa.

Tres dels joves implicats en la batussa han declarat aquest matí al despatx central de la policia com a testimonis. I ho han negat absolutament tot. No han reconegut ni que estiguessin fent un ‘botellón’ ni tan sols que duguessin llaunes. Han assegurat que eren set persones que estaven “escoltant música i parlant” i que haurien estat els agents de circulació els que els haurien començat a empènyer i a retenir “quan no són ningú per posar-nos les mans a sobre”. Els joves asseguren que “no entenem res del que va passar” ni tampoc perquè hi ha dos dels seus companys detinguts, perquè asseguren que “no vam agredir ningú. És totalment fals”.

 

 

Comentaris (19)

Trending