Dos joves detinguts i tres urbans d’Escaldes a urgències per una batussa arran d’un ‘botellón’

Els agents de circulació han acudit a la plaça dels Dos Valires per advertir un grup d’una desena d’adolescents que no podien estar ‘reunits’ i la reacció dels nois i les noies ha estat molt violenta

Un dels cotxes policials que han intervingut en l'afer sortint del lloc on hi ha hagut la batussa.
Un dels cotxes policials que han intervingut en l'afer sortint del lloc on hi ha hagut la batussa.

La policia ha detingut aquest vespre dos dels joves que estaven consumint begudes alcohòliques en grup a la plaça dels Dos Valires d’Escaldes, a tocar de l’Escola andorrana de la parròquia. La intervenció policial ha estat el resultat d’una important batussa que hi ha hagut entre els joves, una desena que feia un ‘botellón’, i, d’entrada dos agents de circulació que han acudit al lloc per advertir-los que havien de dissoldre la trobada, entre altres coses, per les mesures per evitar la propagació de la Covid.

El servei de circulació comunal ha rebut una trucada sobre 3/4 de 9 de la nit advertint que hi havia un ‘botellón’ a la plaça dels Dos Valires. Dos agents motoritzats s’han adreçat a la zona per demanar que fessin el favor de marxar-ne. Segons diverses fonts, però, no hi ha hagut com aquell qui diu ni ‘negociació’. Els joves, una desena, nois i noies, alguns d’ells amb un estat d’aparent consum elevat d’alcohol, han reaccionat de molt mala manera, llançant-se contra els agents. Almenys un d’ells hauria arribat a caure a terra.

Cops de puny -un dels agents ha resultat amb la cara inflada per aquest fet-, cops de peu, a banda que contra els urbans han llançat també llaunes de refrescs plenes, pedres i altres objectes que han trobat en les immediacions de l’indret on ha tingut lloc la batussa. Fins i tot els joves no haurien afluixat quan s’han presentat a la plaça la majoria dels agents que estaven fent el torn de tarda. Finalment, hi haurien acudit nou urbans, dels quals, a banda dels dos primers, un tercer hauria hagut d’acudir també al servei d’Urgències.

Els agents de circulació han demanat el suport de la policia. Dues patrulles s’han presentat fins al lloc dels fets i allí s’hauria endut controlats dos dels adolescents que haurien participat a la batussa. També hauria calgut assistir una altra de les joves que participaven del ‘botellón’ per un atac d’angoixa. Com a mínim un dels agents de circulació que ha hagut d’acudir a l’hospital presentaria lesions serioses, mentre que un dels altres presentava el malestar propi de la rebolcada soferta.

Comentaris (22)

Trending