La policia deté un excàrrec institucional per falsificar receptes d’antidepressius

A banda de l’home també s’ha arrestat una dona que hauria prestat la seva identitat perquè es fessin al seu nom algunes de les prescripcions falses de psicòtrops

Les detencions les han practicat agents de l'àrea de policia criminal.
Les detencions les han practicat agents de l'àrea de policia criminal. POLICIA D'ANDORRA

Agents de l’àrea de policia judicial han detingut aquest migdia un excàrrec institucional com a presumpte autor de la falsificació de receptes de fàrmacs antidepressius. El ministeri de Salut feia alguns dies que havia alertat les farmàcies a través d’un comunicat que s’estaven falsificant prescripcions de psicòtrops. L’home, de 43 anys, no és l’únic arrestat per aquest cas, sobre el qual la policia encara està indagant. També s’hauria apressat una dona que hauria reconegut haver facilitat la seva identitat per tal que es poguessin posar al seu nom algunes de les receptes falses.

Encara hi ha molts detalls de l’operació que resten en l’aire, tant perquè hi ha elements que encara estan sent objecte de comprovació o investigació com per la discreció amb què s’està gestionant el cas des que tots els fils conductors van portar cap a l’ara detingut, que encara estaria en dependències policials. L’arrestat no té ara ni tan sols cap càrrec orgànic en la formació amb la qual va ostentar responsabilitats polítiques fins fa poc temps. El rerefons de l’acció punible que presumptament hauria comès -una addicció als fàrmacs producte del trastorn que patiria- també fa anar amb molta cautela. D’aquí que se’n preservi la identitat, que l’Altaveu ha pogut corroborar.

Salut havia advertit fa uns dies oficines de farmàcia que s'estaven adquirint psicòtrops amb receptes falsificades a nom d'un psiquiatre exercent al Principat

En principi, segons les diverses fonts consultades, l’acumulació de medicaments antidepressius que el detingut feia era per saciar la seva addicció, no pas per vendre’ls, situació que encara agreujaria més l’afer. No obstant això, encara s’estan prenent declaracions i fent comprovacions per corroborar, per exemple, que era el propi arrestat el qui va anar a les oficines de farmàcia a adquirir els fàrmacs encara que les receptes no anaven a nom seu. En aquest sentit, segons les fonts, n’hi hauria que s’haurien falsificat a nom de persones inventades i, d’altres, a nom de persones reals.

En aquest darrer cas hi hauria la dona que també s’ha detingut en relació amb el mateix cas. I és que en prendre-li declaració hauria reconegut que hauria facilitat de comú acord amb el principal sospitós del delicte ‘mare’ la seva identitat per tal que pogués procedir. En principi els investigadors no preveurien fer més detencions, encara que no es pot descartar del tot segons les fonts consultades. Hi hauria desenes de receptes falsificades i, segons les fonts properes al sector farmacèutic, de la nota emesa pel ministeri de Salut totes s’haurien fet suplantant un mateix psiquiatra, exercent al Principat. Els consultats no han pogut confirmar si l'arrestat estava essent tractat per l'esmentat especialista.

Rètol d'una farmàcia.

Relacionat

Alerta farmacèutica per un desconegut que compra antidepressius amb receptes falsificades

Els psicòtrops, com el cas dels antidepressius que s’haurien adquirit, només es poden obtenir a partir d’una recepta mèdica. Alhora, i a més a més, si es procedeix de manera formal i tal i com marca la normativa i la praxi farmacèutica, les farmàcies han de mantenir de manera estricta un registre dels productes psicòtrops que dispensen. Aquesta circumstància més la queixa del facultatiu directament afectat haurien facilitat el camí cap a l’arrestat. La policia està recopilant la informació necessària -producte de càmeres de videovigilància properes a algunes de les farmàcies que hauria acudit, o dels propis establiments- per poder provar negre sobre blanc la presència de l’arrestat en els establiments farmacèutics concernits.

També s’hauria fet almenys un registre en un domicili d’un cèntric carrer d’Escaldes vinculat a l’arrestat per mirar de comprovar si en dit habitatge s’hi emmagatzemaven alguns dels fàrmacs adquirits amb les receptes fraudulentes. El resultat de l’escorcoll no ha transcendit, segons les fonts consultades, que han mostrat la seva estupefacció pel desenllaç d’un afer que hauria agafat més revolada des que les farmàcies van rebre la comunicació advertint de la situació.

Comentaris (6)

Trending