Alerta farmacèutica per un desconegut que compra antidepressius amb receptes falsificades

Salut ha advertit els establiments que s’estan adquirint psicòtrops amb documentació que estaria suplantant un psiquiatra en exercici al Principat

Rètol d'una farmàcia.
Rètol d'una farmàcia. Toni Solanelles

Els farmacèutics estan alerta. Salut ha emès els darrers dies una comunicació avisant els establiments de farmàcia que estiguin al cas amb les receptes de psicòtrops. Hi hauria un desconegut que hauria suplantat un psiquiatra que exerceix el país i amb documentació suposadament prescrita per ell estaria adquirint de manera indiscriminada fàrmacs antidepressius.

L’alerta fa uns dies que està activada i el desconegut hauria ‘col·locat’ amb èxit almenys en quatre o cinc farmàcies les receptes, obtenint d’aquesta manera els fàrmacs que s’anoten en la documentació mèdica. No només hi ha oberta una investigació des del punt de vista sanitari. També la policia està investigant els fets. El desconegut hauria falsejat tant les receptes com, suposadament, el beneficiari de les mateixes.

Hi ha una investigació en marxa tant administrativa com policial; els psicòtops només es poden dispensar amb recepta mèdica i les farmàcies n'han de registrar la venda

La sospita inicial, segons les fonts, és que es podria tractar d’una persona amb addiccions que hauria recorregut a una fórmula del tot anòmala per tal de poder obtenir la farmacologia que li alleugereixi les seves necessitats. Almenys d’entrada no es contempla que la persona en qüestió estigui acumulant fàrmacs per vendre’ls. També s’ha descartat un error mèdic a l’hora d’estendre els documents prescriptors.

Els psicòtrops, com el cas dels antidepressius que s’haurien adquirit, només es poden obtenir a partir d’una recepta mèdica. Alhora, i a més a més, si es procedeix de manera formal i tal i com marca la normativa i la praxi farmacèutica, les farmàcies han de mantenir de manera estricta un registre dels productes psicòtrops que dispensen. Aquesta circumstància hauria de permetre la resolució del cas.

Comentaris

Trending