La policia deté en diversos controls tres dones per conduir sota els efectes de l’alcohol

Les intervencions s'han efectuat durant la matinada de dimecres a dijous i una de les conductores superava els 2 grams per litre de sang

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

La policia ha detingut aquesta passada matinada de dimecres a dijous tres dones per conduir sota els efectes de l'alcohol. Els agents han fet diversos controls a la xarxa viària. Una de les conductores ha superat els 2 grams per litre de sang i les altres dues s'acostaven a aquesta xifra.

La policia ha intensificat els controls per les altes xifres que hi ha de positius i amb l'objectiu de reduir els accidents provocats pel consum d'alcohol o de substàncies tòxiques. Se sanciona'per la via administrativa els conductors que donen una taxa d'alcoholèmia fins a 0,5 grams per litre de sang i es deté els que superen la taxa de 0,8. En el cas dels conductors professionals la responsabilitat penal es produeix si superen el nivell de 0,5 grams per litre de sang, segons fixa el codi de circulació.

La sanció administrativa per positiu d'alcoholèmia pot comportar la suspensió del carnet de conduir per un màxim de dos mesos i una sanció de 400 euros. I si la sanció és per consum d'estupefaents la retirada del permís pot arribar als sis mesos i la sanció als 600 euros. Les sancions també són aplicables als ciclistes i als conductors de vehicles de mobilitat personal si circulen per les vies públiques amb una taxa que superi els 0,5 grams per litre de sang. La setmana passada van ser detingudes sis persones per conduir havent consumit alcohol.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending