La policia deté dues persones a la frontera que intentaven introduir la ‘cocaïna dels rics’

Un gram d’aquest estupefaent ronda els 100 euros i els arrestats estaven en possessió també de LSD i haixix

Comentaris

Droga decomissada a la frontera del Runer.
Droga decomissada a la frontera del Runer. POLICIA D'ANDORRA

La Policia ha arrestat quatre persones a la frontera del riu Runer per introduir droga al país. Les dues primeres detencions, d’una dona i un home no residents de 28 i 35 anys, es van produir dimecres a les 19 h quan, durant un control rutinari, es va detectar que es trobaven en possessió de 4,5 grams de tusi, 1,5 grams de cocaïna, 2 segells d’LSD i 2,5 grams d’haixix.

La tusi es coneix popularment com 'cocaïna rosa' o 'cocaïna dels rics' i és una barreja d’aquesta substància amb MDMA i LSD. Se l’anomena la “cocaïna dels rics”, tant pel color i l’efecte que té, com pel preu, ja que un gram d’aquest estupefaent ronda els 100 euros, mentre que el de cocaïna se situa en els 60.  El seu consum  genera alteracions orgàniques importants que posen en risc la salut dels seus consumidors. 

Està formada per una substància estimulant, els efectes de la qual com a droga d'ús recreatiu són encara poc coneguts. Sembla caracteritzar-se per induir al·lucinacions visuals i auditives, a més de per elevar l'estat d'ànim d'una forma similar a la manera en què ho fa l'MDMA. A diferència de la cocaïna que els seus efectes tenen a veure, sobretot, amb l'alta activació del sistema nerviós, la hipersensibilitat i la tendència a experimentar eufòria o ira.

Dijous a les 16.45 h es van efectuar les altres dues detencions. En aquest cas, els agents van arrestar dos homes no residents de 19 i 20 anys, a qui se’ls va trobar 1,6 grams de cocaïna, 5,1 grams d’haixix, 1,3 grams de ketamina i quatre pastilles d’MDMA amb un pes de 2,5 grams. En tots els casos la droga es va poder localitzar gràcies als gossos especialitzats en recerca d’estupefaents.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending