La policia alerta d’estafes telefòniques a establiments comercials

En els darrers dies s'han produït diverses onades de trucades on s'utilitza gairebé sempre el mateix 'modus operandi'

Comentaris

El despatx central de policia.
El despatx central de policia. Pilar Candel

El cos de Policia ha rebut en els darrers dies diverses denúncies i constatacions per estafes telefòniques a establiments comercials, on s'utilitza gairebé sempre el mateix 'modus operandi'. La persona que truca es fa passar per una coneguda empresa de transport internacional i diu que de manera urgent s'ha de pagar o enviar diners per poder fer arribar mercaderia al seu comerç. La majoria de vegades saben les identitats dels responsables o directors de l'establiment, fent més creïble que el que demanen és cert, fet que provoca que es caigui fàcilment en l'engany, alerten.

Cal destacar, que en les diverses onades de trucades que s'han produït, el/s estafador/s truquen des de números de telèfon estrangers i parlen en llengua castellana amb accent sud-americà. Des de la policia informen que si mai es rep alguna trucada des de números de telèfon desconeguts, cal que no es faci res del que es demana i es contacti immediatament amb els responsables per verificar la veracitat de la trucada.

Afegeixen que si s'ha estat víctima d'estafa, recomanen que es cursi denúncia escrita en qualsevol de les oficines policials i que en cas de dubte es truqui al 110 o al 872 000.

Comentaris

Trending