La policia acusa els dos contrabandistes empresonats d’haver transportat tabac per valor d’un milió

El xofer del vehicle interceptat la mitjanit de diumenge a dilluns, de 33 anys, era alhora apoderat de la societat que regenta el principal establiment implicat en la denominada ‘operació Ruta’, que ha estat precintat

Algunes de les caixes de tabac comissades diumenge.
Algunes de les caixes de tabac comissades diumenge. POLICIA D'ANDORRA

La policia acusa els dos contrabandistes empresonats des de la nit de dimecres d’haver transportat tabac per valor d’un milió d’euros. La tesi que els dos homes, que s’encarregaven suposadament d’apilar el tabac, d’acomodar-lo al camió i, després, de traslladar-lo fora de les fronteres del país, haurien fet força més viatges que el que iniciaven diumenge seria el que hauria portat la Batllia a decretar l’internament al centre penitenciari dels dos detinguts.

 

Un dels detinguts, un jove nacional de 33 anys, seria xofer d’una companyia andorrana de transport de mercaderia i, suposadament sense el coneixement de l’esmentada empresa, usava el vehicle per amagar-hi el tabac. En total, diumenge, segons que ha informat la policia aquest matí, hi duia 20.710 paquets de tabac valorats aproximadament en 72.000 euros. El tabac en qüestió va ser comissat, igual com quatre vehicles i 60.000 euros en efectiu. També s’ha precintat l’establiment de venda de tabac radicat a Andorra la Vella i que seria ‘l’alimentador’ del grup.

Es dóna el cas, a més, que conductor detingut és, alhora, apoderat de la societat que regenta l’esmentat comerç, que està obert al públic des del mes de novembre de l’any passat. L’altre implicat, un ‘conegut’ taxista de 53 anys que no és la primera vegada que està a la presó, encara que en aquella ocasió per un tema relacionat amb la prostitució, contribuiria segons la policia a les tasques de recollida de tabac, emmagatzematge i transport posterior.

diners
Alguns dels diners comissats.

L’operació es va iniciar a principis del mes de març d’enguany i sota la supervisió del ministeri fiscal i es va fer esclatar, s’ha dit, la mitjanit de diumenge a dilluns amb el control del camió a la frontera del riu Runer. Allí es va controlar el camió amb tabac a l’interior, amagat mitjançant una pantalla que dissimulava la seva presència i rere unes caixes que suposadament havien d’anar carregades de fruita.

En el marc de l’operatiu, s’han efectuat diversos registres en varis domicilis particulars i en un establiment de venda de tabac radicat a Andorra la Vella, el que ha quedat precintat tal i com s’ha explicat. El registre al comerç es va efectuar conjuntament amb efectius de la Duana andorrana.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Empresonats els dos homes detinguts en la darrera operació anti-contraban

El tabac confiscat provenia de forma principal de l’establiment intervingut, sempre presumptament. I els investigadors consideren que el volum de tabac transportat de contraban per aquestes persones podria superar el milió d’euros.

Aquest darrer element, com s’ha dit, és clau per entendre la decisió judicial, comunicada anit poc abans de les 11, de processar els dos homes i enviar-los provisionalment al centre penitenciari, després d’estar bona part de la jornada en dependències judicials tot prestant declaració davant l’autoritat judicial encarregada del cas.

Comentaris (3)

Trending