Empresonats els dos homes detinguts en la darrera operació anti-contraban

La policia va interceptar diumenge a la nit un camió d’una empresa del país que duia rere un seguit de caixes suposadament de fruita buides unes quaranta caixes de tabac, i els investigadors imputen diversos viatges als processats

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. ARXIU

Els dos homes detinguts diumenge poc abans de la mitjanit en el marc d’una operació anti-contraban han ingressat aquesta nit a la presó de la Comella, després de passar bona part del dia en dependències judicials. Encara que ells ho neguen, els investigadors els atribueixen diversos viatges similars als que pretenien protagonitzar aquella nit de diumenge a dilluns. Un dels processats és un ‘conegut’ taxista que ja havia estat arrestat anteriorment per està vinculat suposadament a ‘negocis’ de prostitució o droga.

Les diverses fonts consultades han assegurat que no hi ha dubte que rere aquesta operació hi ha una delació. De fet, la intercepció del camió on anava el tabac comissat no va ser una casualitat. La policia ja feia alguns dies que sabia que aquell viatge estava programat. Una altra cosa és aclarir, si mai es pot, qui hauria estat l’informant. Però, en tot cas, això no és cap prioritat en el marc de la investigació.

El tabac, presumptament, hauria estat adquirit de manera legal. De fet, hi ha malestar perquè l’operació podria esquitxar diversos establiments i la immensa majoria, segons les fonts, al·legarien haver fet les coses adequadament

El que sembla clar és que rere un seguit de caixes que suposadament havien d’estar carregades de fruita però que estaven buides, els agents que van assaltar el camió, d’una empresa del país, hi haurien trobat unes quaranta caixes de tabac, a raó de mig centenar de cartrons per caixa. El tabac, presumptament, hauria estat adquirit de manera legal. De fet, hi ha malestar perquè l’operació podria esquitxar diversos establiments, en aquest cas majoritàriament del centre del país, i la immensa majoria, segons les fonts, al·legarien haver fet les coses adequadament.

De fet, una de les tasques dels agents des que es va procedir a efectuar les detencions va ser fer els escorcolls necessaris i les indagacions pertinents. La policia ha esgotat pràcticament les 48 hores de detenció governativa de què disposa abans de posar a disposició judicial els dos arrestats, de 53 anys i 33 anys respectivament. No ha estat fins a mig matí que s’ha traslladat els dos detinguts fins a la seu de la Justícia. Dotze hores després han estat processats i enviats cap a la Comella.

Les fonts consultades han declinat per ara revelar més detalls de l’operació i de les implicacions i rols de cadascun dels dos processats. I sense aclarir si l’autoritat judicial ha ofert condemnar per la via ràpida els dos homes, els consultats han afirmat que els arrestats no haurien acceptat perquè en cap cas haurien reconegut les atribucions que se’ls formulaven. Sia com vulgui, i malgrat l’empresonament provisional, les indagacions continuen en marxa, tant des del punt de vista penal com administratiu.

Comentaris (2)

Trending