Els pisos de la Massana estan a punt però els veïns no es decideixen a tornar-hi pendents del temps

El secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León recorda que els serveis d'emergència han donat el seu vistiplau però tres dels residents continuaran a casa de familiars i els altres dos no ho tenen clar

Comentaris

Edificis del Prat de la Solana.
Edificis del Prat de la Solana.

El secretari d'Estat de Justícia i Interior Joan Antoni León ha assegurat que els tres pisos de la planta baixa de l'edifici del Prat de la Solana que es van inundar aquest dissabte a causa de la tempesta estan "tècnicament" a punt per tornar a ser ocupats. Amb tot, tres dels veïns han optat per continuar a casa de familiars i els altres dos estan pendents de la meteorologia.

Durant aquest diumenge al matí els serveis d'emergència han fet una valoració dels habitatges i han dit que els veïns podien tornar-hi. Els tres que s'havien allotjat amb les seves famílies han decidit continuar una nit més fora dels seus pisos mentre que els altres dos estaven valorant si seguir a l'hotel o tornar al seu habitatge en funció de les pluges. "Des d'un punt de vista estrictament tècnic, poden tornar però ho faran en funció de com vagin les pluges", ha dit León.

El secretari d'Estat ha recordat que durant tota la setmana s'ha estat en una situació de prealerta i afirma que durant aquest episodi de fortes tempestes "la coordinació ha estat bona" i ha anunciat que a la zona del Prat de la Solana es farà tot el possible perquè episodis com els d'aquest dissabte no es tornin a repetir. Aquest diumenge i amb l'avís de noves precipitacions, els empleats del comú de la Massana han fet una neteja exprès dels embornals per evitar la seva saturació com va passar dissabte a la tarda.

Per altra banda, aquest diumenge s'han tornat a repetir les tempestes que han provocat un tall en el subministrament de llum a Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. S'ha tallat el subministrament procedent d'Espanya i la xarxa s'ha reconnectat a França. En el cas de Sant Julià de Lòria el subministrament s'ha aturat durant tres minuts.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending